Mesés Valentin-nap: menü csak szerelmeseknek!
Nincs az a pasi, akit ne lehetne levenni a lábáról egy tökéletesen kivitelezett Valentin-napi meglepetésvacsival. Ehhez próbálunk most segítséget nyújtani az előkészületektől a desszertig!

Oszd meg a cikket
Előkészületek
A legjobb menüsor is unalmas lehet, ha nincs meg a megfelelő hangulat! Készíts be jó előre valami kellemes háttérzenét! Gondoskodj a világításról is: a lámpákat takard le vörös színű kendőkkel, és gyújts gyertyákat! A telefonjaitoktól szabaduljatok meg erre az időre, legyetek igazán kettesben ezen a különleges estén!
Szerelmi bájital
Habár a boszorkányok ideje leáldozóban van, azonban egy ünnepi koktél nem hiányozhat a csábító menüből. Erre az alkalomra a legjobb valamilyen könnyű, gyümölcsös koktél, lehetőleg perzselő piros színben. Ne feledkezz el a megfelelő piros díszítésről sem!
Sex on the beach
2 rész vodka
1 rész barackpálinka
3 rész áfonyalé
3 rész narancslé
Seebreeze
2 rész vodka
4 rész áfonyalé
2 rész grapefruit juice
Cosmopolitan
2 rész vodka
1 rész triple sec
1 rész limelé
1 rész áfonyalé
Előétel – Kaviáros szivecskék
A szendvicskenyerekből szív alakú darabokat vágunk. Megkenjük teavajjal, majd a két féle kaviárral (piros, fekete) “bekeretezzük”. A közepére kerüljön apróra vágott kaporlevél.
Főétel
1 db sertés szűzpecsenye
2 sárgarépa
3 újhagyma
1/2 kínai kel
5-6 fej közepes gombafej
1 cm-es darab gyömbér
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1/2 ek liszt
1,5 dl húsleves (instant is lehet)
Méz, dijoni mustár, szójaszósz, só, bors
tálaláshoz: szezámolaj, szójaszósz, rizs
Elkészítés:
A húst bekenjük a mustárral, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. 180 fokos sütőben kb 20 percig süssük tovább a kívánt állagúra. Amíg a hús sül, a serpenyőben maradt olajra szórjuk rá a lisztet, öntsük fel a húslevessel, és forraljuk össze, míg szósz állagot nem kapunk. Tegyük bele a mézet, szójaszószt, esetleg sót és borsot. Szűrjük át finomlyukú szűrőn. A zöldségeket pucoljuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre, csíkokra mindet. Wokban vagy serpenyőben kevés olajat forrósítunk. Beletesszük előbb a répát, majd pár perc után a többi zöldséget is. Ha minden átpuhult, hozzáadunk ízlés szerint egy kis szójaszószt vagy szezámolajat. A húst vékony szeletekre vágva a rizzsel és a zöldségekkel tálaljuk.
Cosmo-tipp: az igazán különleges végeredményhez rendezd a zöldségköretet a hús köré szív alakban!
Desszert – Valentin-napi marcipándesszert
Fél kg darált keksz
Negyed kg gríz
Negyed kg cukor
Kb negyed l tej
2 mandulaaroma
Piros ételfesték
Kókuszreszelék
A darált kekszet, a grízt, a cukrot, a tejet és a mandulaaromát formázható masszává gyúrjuk, egy napig hidegen állni hagyjuk. Ezután kis golyókat gyúrunk, majd a piros ételfestékkel megfestett kókuszreszelékben átforgatjuk.
Szöveg: Gyarmati Juci
Fotó: profimedia.hu
Kapcsolódó cikkek:
Könnyű, nyáridéző olasz receptek
Szólj hozzá
Még több weekend