2009.02.17.@ 15.02

Lebilincselő regények ikrekről!

Két különleges regényt ajánlunk a figyelmedbe: mindkettő középpontjában egy ikerpár áll, melynek tagjai más körülmények között nőttek fel. Az elszakított életek vajon újra egymásra találnak?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Tessa De Loo: Az ikrek (Könyvmolyképző Kiadó)

Több mint negyven év után a belgiumi fürdőhelyen, Spaban véletlenül találkozik egymással a 74 esztendős Anna és Lotte, akik ikertestvérek. 1916-ban Kölnben látták meg a napvilágot. Szüleik korai halála után a lányokat elszakították egymástól. A Hollandiában nevelkedett Lotte, akinek a családja a világháború idején bujkáló zsidóknak nyújtott menedéket, kezdetben nagyon bizalmatlanul áll szemben megtalált ikertestvérével. Majd Anna történetét végighallgatva megismeri a fonákját annak, amit saját maga átélt: az egyszerű német emberek háború alatti szenvedését. Míg ő egy nagy család óvó közegében nő fel, Annát a gazdaságot megörökölt nagybátyja és annak felesége, mint olcsó munkaerőt kihasználja, ezért még idejében úgy dönt, hogy saját kezébe veszi élete alakulását. Fiatal korukban, előbb a háború kitörése előtt, később a háború után közvetlenül, a testvérek kétszer találkoznak. De csak a mostani, a harmadik találkozás alkalmával sikerül vitázva, de a másikat jobban megismerve újra közel kerülniük egymáshoz.

Tessa de Loo magával ragadó és életteli regénye sajátos képet nyújt a 20. század legsötétebb korszakáról, ugyanakkor elmesél egy nagyon személyes történetet a haragról és a részvétről, a hajthatatlan keménységről és a fokozatos megértésről.

Rosamunde Pilcher: Az Ikrek jegyében (Ulpius-ház Könyvkiadó)

Végletesen különböztek – mégis sorsszerűen közel álltak egymáshoz. Rose-t fényűzésben nevelték, míg ikertestvére, Flora szegénységben nőtt föl. A két lány még csak nem is tudott egymás létezéséről, de egy véletlen találkozás során végzetes játékba kezdenek; szerepet cserélnek. Ám amikor Flora megismerkedik Rose vőlegényének családjával, ráébred, hogy botrányokkal és szörnyű titkokkal teli terhet vett magára… A váratlan kaland mindkettőjük életét örökre megváltoztatja, de mi történik, ha a szerelmet és a boldogságot valaki más bőrébe bújva találjuk meg?

Rosamunde Pilcher regényeit olvasva érzelmes világba lépünk, melyet olyan karakterek népesítenek be, akiket rögtön a szívünkbe zárunk. Valódi szenvedélyek, igaz örömök és bánatok, nagy szerelmek és csalódások, vagy éppen tökéletesen boldog pillanatok rejlenek az immár negyven országban sikeres írónő könyveiben.

Kapcsolódó cikkek:

Jóskártyák és kódfejtés mai boszorkányoknak!

Szexhoroszkóp és szex kvízkönyv az újévre!

Titkok és szenvedélyek

A legszexisebb könyvek!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend