2009.02.25.@ 15.02

Hölgyválasz – női alkotók a Táncszínházban!

A Nemzeti Táncszínház Nőnap alkalmából indított előadássorozatának gálaestjén három táncművész-koreográfus egy-egy alkotását tekinthetitek meg!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az est első darabjának koreográfusa Ladányi Andrea, aki Liszt- és Harangozó-díjas érdemes művész: táncművész, koreográfus, mozgástervező, a Magyar Film- és Színházművészeti Egyetem Mozgástanszékének vezetője. A hazai és nemzetközi színpadokon egyaránt otthonosan mozgó művésznő ezen az estén Factory & Hearts című koreográfiáját mutatja be.

Az est második koreográfusa Barta Dóra Harangozó-díjas érdemes művész – táncművész, koreográfus, táncpedagógus – korábban hosszú ideig a Szegedi Kortárs Balett tagja volt. 2000 óta koreografál – a 2008-as Táncfórum keretében a Nemzeti Táncszínház színpadán is bemutatkozott Bernarda Alba háza című egész estés művével. Ez alkalommal Le jeune homme et la mort című darabja kerül színre.

A harmadik hölgy pedig nem más, mint Horváth Zsófia Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus, a Honvéd Táncszínház táncos szólistája. 1998 óta koreografál – az est harmadik darabjaként Etűdök népdalokra című műve látható.

Az előadás után Schäffer Erzsébet, a Nők Lapja újságírója beszélget az előadássorozat alkotóival: Barta Dórával, Ladányi Andreával, Horváth Zsófiával, Foltin Jolánnal és Bozsik Yvette-tel.

Hölgyválasz – női alkotók a Táncszínházban

Ladányi Andrea, Barta Dóra, Horváth Zsófia
Időpont: 2009. március 6- 7.
Helyszín: Művészetek Palotája – Nemzeti Táncszínház – Színházterem

2009. március 6. 19 óra Hölgyválasz gálaest, Nemzeti Táncszínház
2009. március 7. 19 óra Foltin Jolán: Asszonyok könyve, Nemzeti Táncszínház
2009. március 7. 15 óra Bozsik Yvette: Varázscirkusz, 19h Varázsfuvola, Fesztivál Színház
2009. március 8. 10.30 óra Bozsik Yvette: Létramesék, Nemzeti Táncszínház

Szöveg: Soós Anita

Címkék: alkotók hölgyválasz táncszínházban!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend