2009.03.04.@ 15.03

Barangolás a Mítoszok földjén!

A Szépművészeti Múzeumban felállított A Mítoszok földjén című kiállítás igazán különlegesnek és rendhagyónak számít, egy valódi barangolás a mitológia világában. Gustave Moreau a francia és a nemzetközi szimbolizmus egyik elindítója, a 19. század végén egy egész festőgeneráció bálványa volt. Moreau művészetét kevesen ismerik, ideje, hogy te is megtudd, ki volt ő, és hogyan alkotott.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Szépművészeti Múzeum a párizsi Gustave Moreau Múzeummal együttműködésben kiállítást szervezett a francia szimbolizmus legkiemelkedőbb festőjének alkotásaiból. A kiállítás csak Budapesten, a Szépművészeti Múzeumban látható. A 120 műből, ezen belül 60 olajfestményből és akvarellből, valamint ugyanennyi rajzból álló válogatás a Moreau festészetében fontos szerepet játszó mitológiai, illetve mitikus figurák köré szerveződik.

A tárlat műveinek kiválasztásában fontos szerepet kapott, hogy hangsúlyozódjon Moreau festészetének újszerűsége, szerepének kiemelése a modern festészeti törekvések előkészítésében, egészen a tiszta absztrakcióig elmenő néhány meglepő darab bemutatásával.

Gustave Moreau: Mítoszok földje

Szépművészeti Múzeum február 19. (csütörtök) – május 3. (vasárnap)

Bővebb információk: www.szepmuveszeti.hu

Szöveg: Soós Anita

Címkék: barangolás földjén! mítoszok

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend