2009.03.05.@ 14.03

Tudj meg mindent a krimi királynőjéről!

Agatha Christie a világirodalom legolvasottabb szerzője, a krimi műfaj koronázatlan királynője. Művei, mint például a Tíz kicsi néger és a Gyilkosság az Orient expresszen, régóta klasszikusnak számítanak. Az alábbi két életrajzi kötet bemutatja az írónő kalandos életét, egyik leghíresebb regényének a képregény változata pedig új megvilágításba helyezi a feledhetetlen művet!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Agatha Christie: Életem (Partvonal Könyvkiadó)

Agatha Christie-t (1890-1976) az egész világ ismeri. Több mint száz regényt, elbeszélést, színdarabot és rádiójátékot írt. Könyveit milliárdos példányszámban olvassák a világ összes nyelvén – ő a világirodalom legolvasottabb szerzője. Az Életem (An Autobiography) 1977-ben, az írónő halála után egy évvel jelent meg, s bepillantást nyújt elképesztően színes és fordulatokban gazdag magánéletébe a kisgyermekkortól a házasságokon és a háborúkon keresztül az alkotói mindennapokig, valamint a második férjjel, Max Mallowannel közösen folytatott extrém kalandtúrákig, azaz a régészeti expedíciókig. Szinte személyes ismeretségbe kerülhetünk e zsenivel – egy olyan mű révén, amely játszódjék akár az "unalmas" viktoriánus Angliában vagy a titokzatos, ismeretlen Keleten, legalább annyira lebilincselő, mint a szerző legizgalmasabb regényei.

Agatha Christie: Így éltünk Mezopotámiában (Partvonal Könyvkiadó)

1930-ban történt, hogy a jó szerencse összehozta Max Mallowant, a fiatal régészt az akkor már igen ismert írónővel, Agatha Christie-vel. A fiatalok nem sokat teketóriáztak, még véget sem ért az esztendő, összeházasodtak, és ezzel elkezdődtek közös életük boldog, kreatív évei.
Agatha Christie kezdettől fogva tevékenyen részt vett férje munkájában, egy pillanatig sem érezte úgy, hogy hírneve ellenére távol kellene maradnia a Szíriában és Irakban végzett ásatásoktól. Hősiesen tűrt minden kényelmetlenséget, és meglátta a régészélet hányattatásainak humoros oldalát is. Régi ismerősei, akiknek fogalmuk sem volt róla, milyen az élet ilyen messze földön, kérdezgették: hogyan is éltetek Mezopotámiában? Agatha Christie pedig elhatározta, hogy kérdéseikre egy egész könyvben felel meg.

Agatha Christie: Tíz kicsi Néger – képregény (Partvonal Könyvkiadó)

Tíz idegen ember egy elhagyatott szigeten álló, fényűző villában reked. Nyolcan közülük a titokzatos Mr. V. A. Lacky meghívására érkeztek abban a reményben, hogy pár kellemes és pihentető napot tölthetnek a vadregényes helyszínen, ám hamarosan kiderül: a házigazda sosem fog megérkezni és a szigetről nincs kiút. Mielőtt idejük lenne elgondolkodni a helyzet megoldásán, megtörténik az első haláleset… A krimi királynőjének egyik legrejtélyesebb regényét a francia rendező és regényíró François Rivière dolgozta át képregénnyé. Ami pedig Frank Leclercq-et illeti, rajzaival kiválóan érzékelteti az elzártság nyomasztó hangulatát.

Kapcsolódó cikkek:

Lebilincselő regények ikrekről!

Titkok és szenvedélyek 

Hátborzongató olvasmányok! 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend