Ezt főzd a pasidnak!
Köztudott, hogy a férfiak szívéhez a gyomrukon keresztül vezet az út. Vagyis egy jól sikerült, sajátkészítésű vacsival legalább annyira el tudod kápráztatni, mint egy mély dekoltázzsal. Sokszor azonban elfelejtjük, hogy a kevesebb több: egy átlagos férfi kevésbé fogékony az extra, különlegesen pikáns fogásokra, étteremben is inkább megmarad a biztos gulyásleves – rántott hús párosításnál. Ezért nagyobb sikert érhetsz el egy hagyományos, egyszerű recepttel, mint egy ősi kelet-mongóliai fogással, amelyről azt sem tudja, hogy melyik végénél fogjon hozzá.

Oszd meg a cikket
50 dkg marha leveshús
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 csokor kapor
1 fej hagyma
50 dkg burgonya
50 dkg zöldbab
Bors
Őrölt köménymag
1 nagy pohár
Olaj
A húst kockára vágjuk, és az apróra vágott hagymán átpirítjuk. Hozzáadunk ízlés szerint sót, borsot, köményt és pirospaprikát, majd felöntjük vízzel. Ha a hús már majdnem átfőtt, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, és az apróra vágott kaprot. Ha minden puhára főtt, add hozzá a tejfölt, és alaposan keverd el.
Vörösboros borjúpörkölt
60 dkg borjú lábszár
3 fej hagyma
1 paradicsom
1 paprika
piros paprika
vörösbor
A hagymát finoman pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot és a kockára vágott húst. Felöntjük vízzel és egy kevés borral, majd fedő alatt puhára főzzük. Tálald nokedlivel és fokhagymás uborkasalátával.
Lecsós karaj
6 szelet karaj
2 fej vöröshagyma
2 darab TV paprika
2 darab paradicsom
1 kis pohár tejföl
só, bors, pirospaprika
A karajt megsózom, borsozom, majd félreteszem. Ezután a vöröshagymából, paprikából és paradicsomból lecsót készítünk. Egy közepes tepsibe belerakujk a karajszeleteket, majd ráöntjük a tejföllel elkevert lecsót. Fóliával lefedjük, puhára pároljuk, majd fólia nélkül még pár percig pirítjuk.
Szöveg: Gyarmati Juci
Fotó: profimedia.hu
Kapcsolódó cikkek:
Egészséges és finom, egyszemélyes receptek