2009.03.11.@ 15.03

Ékkövek balerinákból

Szereted a balettet? Akkor a Balanchine est különleges élményeket fog nyújtani! A modern balettművészet képviselője, George Balanchine három gyönyörű darabját csodálhatod meg az Operaházban.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Magyar Állami Operaház balettegyüttese, a Magyar Nemzeti Balett mindig is nyitott volt a balettművészet különböző irányvonalaira és stílusaira. Ez a tendencia a 70-es évektől kezdődően különösen felerősödött, a 2008/2009-es évadban pedig a társulat folytatja ezt a hagyományt: nemcsak felújítja az 1977-es Balanchine-est egyik legszebb darabját, hanem két újabb Balanchine-koreográfiát is bemutat a közönségnek.

A XX. század egyik legjelentősebb koreográfusa, George Balanchine 1904-ben született Szentpétervárott, a Cári Balett Akadémián végezte balett-tanulmányait, de közben komolyzenével is foglalkozott, és nagyfokú zenei műveltségre is szert tett. 1921-ben, tizenhét évesen vették fel a Mariinszkij Színház balettkarába, ekkor már saját koreográfiákat is készített. Balanchine első, az USA-ban koreografált darabja, a Szerenád és a Concert Baroccomind ékes bizonyítékai George Balanchine zsenialitásának. Balanchine neoklasszikus stílusú, szimfonikus művei a modern balettművészet szépségét, költészetét és tökéletességét hirdetik.

Balanchine est

Budapest, Magyar Állami Operaház
Bemutató – 2009. március 7. szombat, 19:00

Címkék: balerinákból ékkövek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend