2009.03.20.@ 15.03

A Budapesti Tavaszi Fesztivál legizgalmasabb programjai

A Budapesti Tavaszi Fesztivált, Magyarország legnagyobb és legrangosabb kulturális fesztiválját március 20. és április 5. között rendezik meg. A Budapesti Tavaszi Fesztivál Az egyhónapos rendezvénysorozaton világsztárok, neves művészek, tehetséges fiatalok mutatkoznak be minden évben.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A fesztiválnak Budapest neves intézményei adnak otthont, melyek közül kiemelkedik a Magyar Állami Operaház, a Zeneakadémia, a Magyar Nemzeti Galéria, a Művészetek Palotája és a Mátyás templom. A Budapesti Tavaszi Fesztivál idei újdonsága, hogy először ad otthont egy Nemzetközi Színházi Fesztiválnak, amelyet a Nemzeti Színházzal közösen rendeznek meg. A mini színházi fesztivál keretében három magyar és öt külföldi rendező előadására látogathatunk el a Nemzeti Színházba. A Tavaszi Fesztiválon idén közel 250 program közül válogathatsz, csaknem 50 helyszínen!

A legizgalmasabb produkciók, közé tartozik kétség kívül a Budapesti Operettszínház bemutatója, A Bajadér, melyet március 20-án láthat először a közönség. A Bajadér című előadás főszerepében olyan neves sztárokat láthatsz, mint például Miklósa Erika, Dolhai Attila, Oszvald Marika és Kerényi Miklós Máté. Március 20-án és 21-én tekinteted meg a Nemzeti Színházban Alföldi Róbert rendezésében A park című előadást, mely egy keserédes komédia. Szintén a Nemzeti Színházban látható április 1-jén Frank Wedekind: Lulu című előadása, mely egy végzetes vonzerejű nő történetét meséli el.

A Művészetek Palotájában március 23-án lép fel a világhírű Max Raabe & Palast Orchester, mely egy olyan zenekar, akik a 1920-30-as évek legnagyobb tánc- és filmzenéit saját értelmezésben adják elő, fergeteges show keretében. A MÜPA másik nagy produkciója Trey McIntyre Project előadása, mely Amerika legtehetségesebb balett táncosai közül egyenként kiválogatott művészekkel áll közönség elé.

A kiállítások közül pedig A nő dicsérete- Alfons Mucha, a szecesszió cseh mestere című tárlatot ajánljuk a figyelmedbe, ami Szépművészeti Múzeumban tekinthető meg március 20-tól.

Bővebb információk: www.btf.hu
 
Szöveg: Soós Anita

Címkék: budapesti fesztivál legizgalmasabb programjai tavaszi

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend