2009.03.23.@ 14.03

Big Mind: csoda szkeptikus felnőtteknek

Szenzációként söpör végig napjainkban, Amerikában és Európában az a módszer, amely ötvözi a zen buddhizmus évezredes hagyományát és a 21. századi pszichológiát. Tízezrek gyakorolják a forradalmi módszert, amellyel lecsendesíthető a tudatban dúló zaj, és amely segít, hogy tisztán lássuk a minket körülvevő világot. A Big Mind most Budapesten is bemutatkozik. Március végén Big Mind programokat rendez a Mokusho Zen Ház és a Feldmár Intézet.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mi a Big Mind? Mire jó a Big Mind?

Akkor mennek jól a dolgaink, ha jó döntéseket hozunk, jó ritmusban. Természetesen, amilyen egyszerűen hangzik mindez, valójában olyan nehéz. Minél nagyobb elvárások előtt állunk, minél fontosabb kérdésekben kell döntenünk, annál több mindennel telítődik a tudatunk és a figyelmünk. Sokszor egy egész döntéshozói csapat néz ki a fejünkből, hogy akkor most miként is legyen: mi a legfelsőbb ok, a legfontosabb érv, a mindennél előbbre való alapkérdés, a személyes cél, a projekt célja, a közösség célja? Telnek a percek, órák, hetek, hónapok, évek, és nem klappol a ritmus, nem igazán tiszta a döntés, vagy épp nem férünk bele saját döntéseinkbe, és mi egyre kétségbeesettebben látjuk, hogy elvesznek a lehetőségek, elmúlik az életünk. Élet-halál kérdése tehát, hogy keressük a segítséget, amellyel úrrá lehetünk a szétesett figyelmen, az önfelszámoló többszólamúságon. Ha képessé válnánk arra, hogy a kitűzött problémát, kérdést tisztán elkülönítsük a többitől, és az elejétől a végéig átlássuk, akkor hirtelen beugorhatna, hogy miről van szó, mi a lényeg.

A Big Mind eljárás a lelki folyamatok működését átlátszóvá teszi, valamint felfedi a pszichikum összetettebb működésének részeit. Egy további lépéssel gyengéden bevezet minket a tudatosság fokozataiba. Ez a kezdő résztvevők számára lehet a meditatív éberség első igazi megtapasztalása, és rendkívüli mértékben tisztázhat dolgokat azoknál, akik már sok éve gyakorolják a meditációt. Hamilton szerint bármit megtanulhatunk, amit csak akarunk, azáltal, hogy meghatározzuk a szándékunkat, és átadjuk magunkat a tanulásának. Nincs több időre szükségünk ehhez, mint amennyink van: a kevés is elég. A meditatív éberség fejlesztése, és a szív mélységének növelése a módszer, mert végül is nincs különbség a szív és a tudat között. A Big Mind nem csoda, nem varázslat! Egy módszernek, nem idealisztikusnak, hanem eredményesnek kell lennie.

Big Mind programok Budapesten:

2009. március 27. 18 órától
Big Mind Big Heart Bevezető előadás és könyvbemutató Diane Musho Hamilton, Myoken zen mester és Feldmár András és Püski István (kiadó) részvételével
XII. kerületi Művelődési Központ, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

2009. március 28. 9-18 óráig
Big Mind workshop I. A Felébredés öt fokozata workshop Diane Musho Hamiltonnal
Krétakör 1093 Budapest Gönczy Pál u. 2.

2009. március 29. 9-18 óráig
Big Mind workshop II. A feminin és masculin erők egyesítése Diane Musho Hamiltonnal
Krétakör 1093 Budapest Gönczy Pál u. 2.

2009. április 6-7-8. 17-19 óráig
„A világ dolgai” – siker, szerelem, pénz Diane Musho Hamiltonnal
Feldmár Intézet, Nők Iskolája Budapest, Veres Pálné u 30. IV. 1.

További információ: www.bigmind.hu, www.feldmarintezet.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend