Rolling Stone: Interjúk

Egy igazi csemegét ajánlunk a figyelmedbe: végre megjelent nálunk is a Rolling Stone interjúkötete a legnagyobb bálványokkal. A kötet interjúit Jann S. Wenner, a Rolling Stone magazin alapítója, szerkesztője és kiadója, valamint Joe Levy, a Rolling Stone felelős szerkesztője szedte egy csokorba. Érdekesség, hogy a könyvet Tisza Kata fordította magyarra.

2009.03.25. 15:03
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Rolling Stone interjúsorozata 1967 óta a generáció legfontosabb amerikai folyóiratának fénypontja. Kulturális jelentőségű, hiszen legnagyobb rocksztárjaink, filmcsillagaink és bálványaink úgy fedik fel benne valódi lényüket, ahogy sehol máshol. Pete Townshend, Truman Capote, George Lucas, Jack Nicholson, Axl Rose, Kurt Cobain, Bono és sokan mások vallottak életükről és a művészetük hátterében meghúzódó titkaikról a Rolling Stone hasábjain. És most, első alkalommal, egyetlen kötetbe összegyűjtve olvasható a magazin figyelemreméltó negyvenéves történetének legjobb negyven interjúja.

John Lennon feltárja a Beatles feloszlása mögött rejlő mindent elsöprő fájdalmat; Mick Jagger a legnagyobb Rolling Stones-dalok születéséről mesél; Jack Nicholson elbeszéli, milyen volt, amikor megtudta, ki az igazi anyja; Francis Ford Coppola elmondja, hogyan lehet összeroskadni az Apokalipszis most őrült súlya alatt; Bill Clinton őszintén tárja nyilvánosság elé elnökségének magaslatait és buktatóit; Bono rendezi önmagában az apjával való bonyolult kapcsolatát. Ezek az interjúk teljesen kendőzetlenül mutatják be az egót és az alkotás tébolyát, a melankóliát és az eksztázist, a tragikus bukást és a dicső győzelmet. Így a Rolling Stone Interjúk sokkal több, mint gyűjtemény; kultúrtörténet, amely korunk és a kort meghatározó személyiségek portréját nyújtja.
 
Ha szívesen elolvasnád, rendeld meg a könyvet a www.polc.hu weboldalon 20% kedvezménnyel!

Címkék: interjúk rolling stone

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend