2009.03.30.@ 14.03

A felolvasó – nézd meg filmen, vagy olvasd el könyvben!

Tied a döntés, hogy Kate Winslet-tel A felolvasó filmváltozata, vagy a nagy hatású könyv mellett voksolsz. Ha teheted, mindkettőre szakíts időt, mert érdemes: szerintünk olvasd el a könyvet, majd nézd meg a filmet!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Bernard Schlink: A felolvasó (Ulpius-ház Könyvkiadó)

Bernhard Schlink minden idők egyik legsikeresebb regényének szerzője, a német irodalom ünnepelt csillaga. A felolvasó az összes neves nemzetközi díjban részesült, világszerte hétmillió példányban adták el, harminchét nyelven. A hatvanöt éves szerző ma Berlinben és New Yorkban él. Legújabb sikerkönyve Hazatérés címmel már kapható.

A felolvasó története elgondolkodtató és felkavaró egyben. A második világháború utáni Németországban a kamasz Michael Berg skarlátból lábadozik, amikor megismerkedik a nála húsz évvel idősebb Hannával. Szenvedélyes szerelem szövődik a „fiúcska” és a nő között, amelyben a testi gyönyör éppolyan fontos kapocs, mint a könyvek szeretete. Az egyre erősödő szerelem azonban hirtelen megszakad Hanna eltűnésével. Nyolc évvel később a joghallgató Michael megfigyelőként részt vesz náci háborús bűnösök perének tárgyalásán, ekkor hirtelen megpillantja Hannát a vádlottak padján. Ahogy lehull a lepel a nő múltjáról, Michael olyan titokra döbben rá, mely mindkettejük életére hatással lesz, és kénytelen szembenézni a náci kegyetlenségekkel, egy új generáció szemével.

A filmet április 23-án mutatják be a hazai mozikban Kate Winslet (aki megkapta alakításáért a legjobb női főszereplőnek járó Oscart), Ralph Fiennes és David Kross főszereplésével.

Ha szívesen elolvasnád, rendeld meg a könyvet a www.polc.hu weboldalon 20% kedvezménnyel!

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Az Oscar-gála legnagyobb nyertesei

Miért nem kapott még Oscart Johnny Depp?

Kedvenc filmjeink könyvben!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend