2009.03.31.@ 15.03

39 lépcső a Madách Színházban

Szereted az izgalmas, vicces, szerelmi szállal is átszőtt bűnügyi történeteket? Akkor van számodra egy tuti tippünk: a 39 lépcső című színdarab, melyet a Madách Színház tűzött műsorra.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A történet főhőse Richard Hannay, egy 37 éves, gazdag és jóképű agglegény. Hannay biztonságos unalomban tölti napjait Londonban, míg egy West End-i kabaré előadásán össze nem akad egy elbűvölő fiatal nővel. Ettől a pillanattól kezdve vége az egyhangú létnek: Hannay egy csapásra őrült gyilkossági és kémhistória középpontjában találja magát.

A darab az 1935-ben készült Hitchcock-film nyomán készült, amely a maga nemében emblematikus alkotás. A Patrick Barlow alkotta színpadi adaptáció, mely 2005-ben óriási sikerrel került színre Londonban, vérbeli bűnügyi komédiává varázsolta az alaptörténetet.

Érdekesség, hogy a színdarabban felbukkanó számos karaktert mindössze négy színész játssza: három férfi és egy nő. A magyar verzióban Pusztaszeri Kornélt, Gálvölgyi Jánost, Szerednyey Bélát és Tóth Enikőt láthatjuk a színpadon.

A kalandos történet mulatságos epizódokon, viharos tempójú jelenteken át vágtat a végkifejlet felé, az előadás pedig igazi örömjáték, és a bűnügyi históriák remek paródiája.

Szöveg: Balogh Mia

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend