2009.04.01.@ 15.04

Blue Note Trip az A38-on

Az A38 Hajó dzsesszes-táncos partisorozata, a Blue Note Trip áprilisban ötödik részéhez ér. A rezidens lemezlovas, DJ Maestro mellett ezúttal a hölgyeké a főszerep. Négy csodás énekesnő és egy szaxofonoslány méri össze erejét a koncerteken és az azokat követő gigantikus jamben.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Manapság nagy divat, hogy a dzsessz történetének legfontosabb kiadói hivatalos válogatáslemezeket adnak ki – a túlzás nélkül legjelentősebb címke, a Blue Note sem tett másként. A kiadó fantasztikus archívumából a holland DJ Maestro válogat és tölti meg a legfinomabb táncos darabokkal a Blue Note Trip című sorozatot. Vad szvingek, hűvös bossa novák, laza balladák és rohanós bebopok váltogatjk egymást az immár hetedik duplalmezéhez érkezett lemezsorozaton, és az ehhez kapcsolódó partik ugyanezt a hangulatot idézik: a dzsessz aranykorát, amikor a szabad improvizácó, az ördögi ritmusok, a varáslatos technikai tudás még nem vált el élesen a tánczenétől. Igazi, forró, jól táncolható muzsikák követik egymást DJ Maestro válogatásában, aki ezeket a floorfiller-killergroove zenéket mutatja be rendszeresen az amszterdami Melkweg klubban – és mostanában az A38 Hajón is. A partik különlegessége, hogy az A38 Hajó minden alkalommal az európai nujazz legjobb képviselőit hívja el vendégfellépőnek a maestro mellé. Mellettük pedig a magyar szcéna jeles képviselői és zenekarai izzítják a hangulatot.

A Blue Note Trip – Where Dance Meets Jazz fellépői:
DJ Maestro (NL) feat. Room Eleven (NL), Harcsa Veronika Quartet, Sena, Fábián Juli, Dyril Directie (NL), Susanne Alt (D)

Időpont: 2009. április 11., szombat 21h

Jegyek elővételben 2000 Ft, a fellépés napján 2500 Ft.
 

Címkék: a38-on! blue note trip

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend