2009.04.07.@ 15.04

A nő dicsérete a Szépművészeti Múzeumban!

A nő dicsérete című tárlatot a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében nyitották meg, a kiállítás a szecesszió egyik legismertebb mesterének párizsi, amerikai és cseh korszakából származó műveit tárja elénk. Alfons Mucha életművének kiemelkedő alkotásait a Szépművészeti Múzeumban nézhetjük meg, minden nő örömére!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A kiállítás több mint 100 plakátot, rajzot, festményt és fényképet mutat be, az anyagát a Morva Galériából, a prágai Iparművészeti Múzeumból és a Mucha Foundation gyűjteményéből válogatták össze.A kiállítás elsősorban Mucha párizsi tevékenységére helyezi a hangsúlyt. Ez volt az az időszak, amikor a festő műveinek dekoratív stílusa egész Európában és az Amerikai Egyesült Államokban ismertté vált, és nagyban hozzájárult a századforduló szecessziós művészetének kialakulásához.

Mucha a századforduló művészetében elsősorban a plakátok és az alkalmazott művészet területén alkotott kimagaslót. Művészetében az egyik oldalon a különcség, a stílusérzék, a jelképek és az allegória nyelvezetének egyedi alkalmazása, a másik oldalon a modern sokszorosíthatóság lehetősége és a képalkotó technikák hatékony alkalmazása állt. A nő dicsérete című kiállítás 6 részben mutatja be Alfons Mucha műveit.

Alfons Mucha: A nő dicsérete
Szépművészeti Múzeum
2009. március 20 – június 7.

Szöveg: Soós Anita

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend