2009.04.14.@ 15.04

Az Augusztus Oklahomában a Vígszínházban!

Az elmúlt évek egyik legnagyobb amerikai Broadway sikere volt Tracy Letts 2007-ben bemutatott, többszörös Tony- és Pulitzer díjas vígjátéka. A fanyar humorú, sziporkázó párbeszédekkel teletűzdelt színművét a kontinensen először Magyarországon, a Vígszínházban láthatod, Eszenyi Enikő rendezésében.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az Augusztus Oklahomában izgalmas krimi, frenetikus vígjáték, megrendítő családi dráma és igazi amerikai mese egy árva indiánról, egy alkoholista apáról és egy gyógyszerfüggő anyáról, akik megpróbálnak rendet tenni maguk körül. De egy olyan családban, melyben csupa léhűtő férfi, boldogtalan asszony, hűtlen férj és lázadó nő él – ez csaknem lehetetlen vállalkozás. Nem is beszélve arról, hogy a legjobb háznál is lehetnek olyan sérelmek, elfojtott vágyak és veszélyes titkok, amelyek egy alapos nagytakarítás során egyszer csak előkerülnek a régi kacatok közül, az üres gyógyszeres dobozokkal és sörösüvegekkel együtt.

Tracy Letts 2007-ben íródott darabjának szereplői egytől egyig a boldogságot keresik vagy keresték, de csak hamis pótlékokat – csapodár férjet, félrenevelt lányt, gyógyszereket, piát, drogot – találnak, és ezekkel próbálják kitömni a pozitív érzelmek helyén tátongó űrt. A családfő, Beverly alkoholista, felesége, Violet rákos, gyógyszerfüggő és alkoholista. Lányaik: Ivy, aki nem képes kitörni a családi ketrecből, Barbara, aki gyermekként, feleségként és szülőként is egyaránt elbukott, valamint Karen, akit teljesen beszippantott a sztenderd amerikai életforma.

Eszenyi Enikő vizuálisan egyszerű, karakterekre összpontosító rendezésében a színészek együtt pulzálnak a folyamatosan változó viszonyokkal és a szélsőségek között pattogó szituációkkal.

Az előadás a Vígszínház társulatának színészeit kiváló szerepekkel, nagy alakítások lehetőségével ajándékozza meg. Pap Vera virtuóz játéka, Vallai Péter dekadens költője, Igó Éva és Reviczky Gábor zsörtölődő házaspárja, Börcsök Enikő és Gyabronka József boldogságot kergető párosa, Hegyi Barbara és Hegedűs D. Géza élethazugságokba menekülő szerelmespárja, valamint Láng Annamária és Fesztbaum Béla tétova kettőse, a Vígszínház társulatának nagyszerű összjátéka fergeteges estét ígér.

Előadások:
2009. április 14., 17., 20., 21., 30., május 4., 5., 6., 9. 10., 17., 21., 22., 31.

Szöveg: Soós Anita

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend