2009.04.16.@ 15.04

A francia filmek legjava a mozikban!

Ha rajongsz a francia filmekért, akkor kötelező ott lenned a Francia filmnapokon, mely vidéken szerdától, Budapesten pedig csütörtöktől indul. Idén immár tizenharmadik alkalommal, a hagyományoknak megfelelően április 15-26 között tartják a Francia Filmnapokat.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Francia Filmnapok célja, hogy a későbbiekben, az év folyamán, Magyarországon mozikba kerülő francia filmalkotásokból, egy premier előtti programsorozat keretében ízelítőt adjon. A rendezvény mindig az alkotók – rendezők és színművészek – személyes kíséretében mutatja be a legkülönbözőbb stílusú és műfajú új francia filmeket.

Az idei filmnapok kínálatban szerepel A provance-i fűszeres, Az osztály, A külvárosi mulató, a Versailles, a Kémnők, az Isten hozott az isten háta mögött!, illetve az Oly sokáig szerettelek című alkotás.

Budapesten idén is a Corvin Budapest Filmpalota ad otthont a Francia filmnapoknak, míg április 19-29 között az Örökmozgó Filmmúzeum Az új Éva című klasszikus válogatással hódol a francia színésznők előtt. Olyan legendás művésznők filmjei nézhetők majd meg, mint Marion Cotillard, Karin Viard, Vanessa Paradis, Audrey Tautou, Charlotte Gainsbourg vagy Juliette Binoche.

Szöveg: Soós Anita

Fotó: Le Fils de l’épicier

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend