2009.04.16.@ 14.04

Újdonságok a Szigeten!

Még éppen csak megérkezett a nyár, de a fesztiválok szervezése már javában folyik. Így aztán az sem meglepő, hogy fény derült az idei Sziget Fesztivál részleteire. Nem csak a fellépők lesznek változatosabbak, mint valaha, de még a helyszínek is módosulnak.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az újításokra azért van szükség, mert a Sziget népszerűbb, mint valaha, ez azonban időnként már-már a túlzsúfoltság érzetét keltheti bennünk odakint bandukolva. Ezenkívül azt is figyelembe kell venniük a szervezőknek, hogy bizony idén kevesebb juthat az embereknek a szórakozásra, és a nyaralásra.

Kedvezmények

Ha még egyetemista, vagy főiskolás vagy, akkor itt az ideje, hogy meghirdesd a közös „szigetelést”. Idén ugyanis a felsőoktatásban tanuló diákok csoportkedvezményhez juthatnak. A társaság létszámától függően, akár féláron is megvehetitek a hetijegyeteket, erről pedig a www.sziget.meex.hu oldalon érdeklődhetsz. Azt is figyelembe vették a szervezők, hogy egyre jobban kitolódik a buliba indulás időpontja: sokan este 11 után kerekednek fel, hogy átmulassák az éjszaka hátralevő részét. Így hát, aki éjjel érkezik meg augusztusban a város legnagyobb bulihelyszínére, az fél áron juthat a napijegyéhez is. És persze továbbra is van rá lehetőség, hogy üdülési csekkel fizess a belépődért.

Újítások

Több helyszín megszűnik, vagy összeolvad másokkal idén nyáron, de nem kell kétségbeesni, mindez a Szigetlakók érdekeit szolgálja: olyan sátrak és színpadok lesznek a helyükön, amelyekben még nagyobb élmény lehet a kikapcsolódás. Újdonság lesz a Hungarikum Falu, melynek neve önmagáért beszél: több mint egy hektárnyi területen a hazai kulináris, kézműves és iparműves termékek széles skálája vonul fel, népzenei programokkal övezve. VIP kempinggel is találkozhatsz a Szigeten, aminek az a lényege, hogy koncentráltan egy helyen lehet igénybe venni minden szolgáltatást, ami a kényelmet biztosítja: az őrzött területen ABC, vendéglátás, internet-elérés, telefontöltő, éjjel-nappal nyitva tartó recepció, információ, mosoda, csomag és értékmegőrzés is található majd.

Mínusz egy és nulla

Hivatalosan idén is 5 napos lesz a fesztivál, de az előző évek sikerein felbuzdulva, és hogy ne érezzük úgy, hogy elvették az egy hét együttlétet, megint lesz mínusz egyedik, és nulladik nap. Előbbin a 20 éves Tankcsapda nagy születésnapi buliját tartja, egyedi fénytechnikával és direkt erre az alkalomra épülő színpadi díszletekkel. Míg tavaly a Sziget a magyar dal ügyének is helyt adott a fesztivált felvezető egyik napon (a Magyar Dal Napja más formában és helyszíneken él tovább), idén a tolerancia jegyében zajlik majd a nulladik nap, a Rock Against Racism szervezőivel karöltve.

És hogy mindez mikor és hol? 2009. augusztus 12-17-ig, a budapesti Hajógyári szigeten.

Szöveg: Kis Adri

Kapcsolódó cikkek:

Légy trendi a fesztiválokon is!

Címkék: szigeten! újdonságok

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend