2009.04.20.@ 15.04

Láss a színfalak mögé a legújabb Mesterkurzussal!

A Mesterkurzus április 26-án igazi kalandra, izgalmas felfedezőútra hív a tudatalatti és az emberi kapcsolatok titkos tartományaiba, négy ismert és kiváló szakember vezetésével: Popper Péterrel, Müller Péterrel, Dr. Bagdy Emőkével, és Szendi Gáborral.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Bebizonyosodott, hogy nemcsak a lelki stressz, de még az olyan egyértelműen káros szokások, mint a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a mozgáshiány és a helytelen táplálkozás is kevésbé ártalmasak azokra, akiknek jók a kapcsolataik: szeretnek másokat, és őket is elfogadják a számukra fontos emberek. Az egyedüllét, a feleslegesség, elutasítottság érzése viszont jól kimutathatóan testi és lelki betegségekhez vezet.

Egészséges működésünkhöz szükség van tehát emberi kapcsolatokra, és nagy százalékban ezek minősége határozza meg életünk minőségét. Aki mögött mindig ott állnak szerettei, s az idegenekkel is könnyen találja meg a közös hangot, lényegesen sikeresebben teljesít élete minden területén, mint az, aki mások támogatása nélkül kénytelen boldogulni.

“Ha valakivel találkozol, gondolj arra, hogy a találkozás mögött ezer és ezeregy ok rejlik. Minden emberi kapcsolat szent egymásra találás.” (Taitosz)

Az emberi kapcsolatok sikere jelentős részben a kommunikáción áll vagy bukik. Úgy közölni mondanivalónkat, hogy a másik megértse, elfogadja álláspontunkat, sőt, meg is nyerjük őt szándékunknak, nemcsak hogy nem bűn, de valódi művészet. A motiválás távolról sem azonos a manipulációval, és nemcsak saját magunk, de környezetünk kedvéért is érdemes megtanulni ennek technikáit.

Lényegesen kellemesebb és gyümölcsözőbb ugyanis olyasvalakivel együttműködni az élet bármely területén, aki képes jól érthetően közvetíteni érzéseit, szándékát, meggyőzni a másikat, de annak szempontjait is megérteni. Aki jól kommunikál – s nemcsak a beszéd, de a metakommunikáció szintjén is –, olyan előnyre tesz szert, amelynek segítségével bármilyen élethelyzetben könnyebben megállja a helyét.

“Megtanultam, hogy az emberek elfelejtik, amit mondasz, és elfelejtik, amit teszel. Az egyetlen, amire emlékezni fognak az, hogy milyen érzéseket váltottál ki belőlük.” (Maya Angelou)

Az április 26-i Mesterkurzuson szó esik majd azokról a jellegzetes kommunikációs és metakommunikációs hibákról, amelyek szándékaink ellenére eltávolítanak minket másoktól, és meghiúsítják céljaink elérését. Megtanulhatunk olyan apró trükköket, amelyek segítik a bizalom, az intimitás kialakulását, amelyek alkalmazásával könnyebben meggyőzhetjük a partnert, és mi is jobban megérthetjük az ő érzéseit, gondolatait.

A kapcsolatoknak azonban van egy, a nyílt kommunikáció mögötti, rejtett rétege is. Mivel a másokhoz való kapcsolódás, az intimitás egyben kockázatot is rejt, sebezhetőbbé tesz, sokszor félmegoldásokkal, pótlékokkal helyettesítjük a valódi érzelmi elköteleződést. Mást teszünk, mint amit mondunk, és mást mondunk, mint amit érzünk. Tudatalattink győz tudatos céljaink felett.

Ilyenkor saját magunkat sem értjük. Miközben azt szeretnénk, ha kapcsolataink jobban működnének, s túlléphetnénk bizonyos problémákon, újra és újra visszacsúszunk ugyanazokba a hibákba. Mintha egy rejtélyes erő irányítana – ugyanazokat a jeleneteket ismételgetjük, már végszavaink vannak, s pontosan tudjuk azt is, hogy a másik hogyan fog reagálni. S ami még rosszabb: a következő hasonló kapcsolatnál kezdődik minden előröl.

Mi történik ilyenkor? Miért ragaszkodik „belső rendezőnk” éppen ehhez a dramaturgiához? Miként fejthetjük meg ezt a mélyre ágyazott titkot? Van-e lehetőségünk, hogy megváltoztassuk a nekünk nem tetsző forgatókönyvet, s ha igen, hogyan?

A kurzuson megismerkedhetünk a tranzakció-analízissel, vagyis azzal a pszichológiai módszerrel, amely az emberi pszichét társas érintkezései függvényében vizsgálja – és olykor döbbenetes következtetésekre jut.

A Mesterkurzus április 26-án tehát igazi kalandra, izgalmas felfedezőútra hív a tudatalatti és az emberi kapcsolatok titkos tartományaiba, négy ismert és kiváló szakember vezetésével. Állandó előadóink, Popper Péter és Müller Péter mellett sok év után végre ismét a Mesterkurzuson üdvözölhetjük a sorozat egyik legkarizmatikusabb előadóját, Dr. Bagdy Emőkét, és eljön az elmúlt év két legérdekesebb pszichológiai sikerkönyvének szerzője, Szendi Gábor is, aki élőben is legalább olyan újszerű és meglepő összefüggésekkel ismerteti meg hallgatóit, mint műveiben.

A nagyszünetben Horváth Zoltán tart lazító, feltöltő meditációt, és valamennyi szünetben igénybevehető az ingyenes, frissítő yumeiho masszázs!

Jelentkezés és további információk: www.mesterkurzus.com

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend