2009.04.21.@ 15.04

Válságban is divatosan – Budapest Fashion Week 2009

Hazánk egyik legnagyobb divateseménye immár 7. alkalommal kerül megrendezésre a VAM Design Centerben, ahol a Budapest Fashion Week állandó szereplői – Le Corset, Varga Gyöngyi, Reök Cili, Kenguru – mellett idén új tervezők is bemutatják kollekciójukat, sőt, külföldi divattervezők is felvonultatják a tavaszi-nyári szezon legizgalmasabb ruhadarabjait.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

2009-ben is megrendezésre kerül a tavaszi Budapest Fashion Week, amely immár a hetedik a sorban, és a kifutók csillogó világa most is a VAM Design Centerben elevenedik meg április 24-26. között. A három napig tartó divatparádé a világ legnagyobb divatközpontjaiban, köztük Londonban, Párizsban, Milánóban kerül megrendezésre, s ennek a nemzetközi divatvéráramnak a részese Magyarország is.

A tervezők a tavasszal összhangban igyekeznek olyan kollekciókat bemutatni, amely a praktikum mellet komoly esztétikai-tervezői súllyal is bír. Mint azt a Kenguru márkanév mögött meghúzódó Mayer Balázs, a főszervező Budapest Fashion Week Kft. vezetője – aki nem mellesleg maga is elismert divattervező és a European Fashion Council egyik alapító tagja – elmondta, a tavaszi Budapest Fashion Week új szereplőkkel bővül, hiszen idén külföldi tervezők is bemutatkoznak a Fashion Weeken, mint például Nataliya Dolenko vagy Tsoogo. Természetesen a Budapest Fashion Week évek óta jelen lévő tervezői is részt vesznek – itt lesz Kenguru, EXP, Le Corset, Orosz Réka, így az ez évi stílusőrület az újak és a régiek párharcaként is felfogható.

A kollekciók, melyeket nem kevesebb, mint 22 divattervező álmodott meg, az extravagáns színek és a merész, nem ritkán kihívó vonalak határozzák meg, mégis, a tervezők elkerülni igyekeznek a felszínes hatásvadászatra építő darabokat. Jellemzően a játékosság és a pikantéria határozza meg az egyes ruhákat, amelyek minden létező kelmét hasznosítanak. A kiegészítők frontján a markáns bizsuk, bojtok és hatalmas „drágakövek” pedig még mindig hódítanak, így ezekből sem lesz hiány.

Le a gazdasági válsággal, fel a tűsarkúval és irány a Budapest Fashion Week a VAM Design Centerben 2009. április 24-26 között.

Bővebb információért és a tervezők végleges sorrendjéért látogass el a www.vamdesign.hu vagy a www.budapestfashionweek.hu honlapjaira.

Időpont: 2009. április 24-26., péntek-szombat-vasárnap, naponta 19:00-tól
Helyszín: VAM Design Center, 1061 Budapest, Király utca 26.
Jegyárak: Divatbemutatók: 1500 Ft / fő / nap
BFW – party.[origo].hu-afterparty, április 25: 600 Ft, 22:00 után

Program:

Április 24. péntek
19.00 óra: Divatbemutatók
Madream
Reök Cecilia és Varga Tímea
Nicole
Gere Márta Georgina
Born
Földi Klára
Fufavi
Váradi Csaba

Április 25. szombat
19.00 óra: Divatbemutatók
Le Corset
Szakos Kriszta
EXP
Szs design
Tóth Mónika
Nataliya Dolenko
La Coll
Tsoogo

22.00 óra: Afterparty
Egész estés bulin a hangulatot a Party Origo Afterpartyja biztosítja saját DJ-ivel! (Az afterparty külön belépőjeggyel látogatható.)
Fashion Week – party.[origo].hu-afterparty
Redizájn előtt – Partyba vágunk
Dr. Zoidberg (party.[origo].hu/NVC)
Minek (party.[origo].hu/Tilos)
Trevor McGregor (party.[origo].hu/Beef)

Április 26. vasárnap
19.00 óra: Divatbemutatók
Blue Paprika
Mantra
Király Mónika
Varga Gyöngyi
Orosz Réka
Kenguru

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend