2009.04.24.@ 14.04

Hollywoodi csillagok életrajzai!

Két életrajzi kötetet ajánlunk figyelmedbe: az egyik Elvis Presley mítosszá válásának folyamatát mutatja be, a másik pedig a magyar származásó filmcsillag, Tony Curtis életét mutatja be. Egy biztos: a valóságban sincsen hiány kalandokban!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Peter Guralnick: Elvis – Az utolsó vonat Memphisbe (Cartaphilus Könyvkiadó)

Korunk egyik modern meséje Elvis Presley-ről, az amerikai Délen felcseperedő szegénylegényről szól, akiből nemcsak "király" lett, de nevét a történelembe is örökre beírta. Már életében mitikus alakká vált, s nevét ma országhatároktól, vallásoktól, politikai rendszerektől függetlenül legalább másfél milliárd ember ismeri.

Peter Guralnick könyve azért szenzációs, mert nemcsak egy új globális mítosz születését mutatja be, de kísérletet tesz a legenda mögötti "igazi Elvis" bemutatására is. Műve Elvis Presley életének első huszonnégy évét, a "trónra kerülés" állomásait ábrázolja úgy, hogy ez a maga nemében páratlan történet a családtagok, haverok, barátnők, üzlettársak, ellenfelek elbeszélése alapján bontakozik ki. Több száz interjú esszenciája ez a könyv, amely érzékletesen meséli el, hogyan születik az Amerikai Álom, miként volt képes egy "vidéki tahó" befolyásolni a történelem menetét, százmilliók életét.

Tony Curtis – Peter Golenbock: Hollywood hercege – Életrajz (Alexandra Kiadó)

Tony Curtis a 20. század második felének emblematikus filmcsillaga. Barátai között tudhatta John F. Kennedyt, Frank Sinatrát, Cary Grantet és más óriásokat. Viszonya volt Marylin Monroe-val. Elvis Presley tőle "lopta" ikonikus hajviseletét. A kor meghatározó figurájaként fotója szerepel a Beatles lemezének borítóján. A 21. század hírnökeként szakmájában elsőként követelte, hogy Sidney Poitier, afroamerikai filmpartnere vele egyenrangúan szerepeljen közös filmjük plakátján. Szereti az életet, imádja a nőket és a művészeteket. És most először elmeséli életét, a bronxi magyar-zsidó srác hihetetlen kalandját, amely a nyomasztó gyermekkorból Hollywood csúcsáig vezet…

Ha szívesen elolvasnád, rendeld meg a könyveket a www.polc.hu weboldalon 20% kedvezménnyel!

Kapcsolódó cikkek:

Tudj meg mindent a krimi királynőjéről!

Izgalmas remekművek üres óráidra!

Minden, ami könyv – klikk ide!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend