2009.04.27.@ 15.04

Látogass el pénteken a Tabán Fesztiválra!

Idén május elsején is megrendezik a Tabán Fesztivált a hazai könnyűzene nagyjaival! Ha szép idő lesz, éppen ezért érdemes ellátogatnod az ingyenes koncertekre is!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Tabán a Gellért-hegy és a Várhegy közötti dombos terület nagy történelmi múlttal dicsekedhet, emellett a nagy tágas park az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. A minden évben megtartott Május 1-i koncertek hagyománnyá váltak, az évek folyamán fellépett itt a „nagy generáció” összes képviselője. Sajnálatos, hogy a Fesztivált a 80-as évek végén, 90-es évek elején szüneteltették. A hagyományt a Rózsa Records 1997-ben újította fel. A folyamatosság megőrzése mellett, azóta is minden évben megrendezi – idén 13. alkalommal – a Május 1-i Tabán Fesztivált.

A Fesztivál mára ismét kivívta magának azt a rangot, amelyet a 70-es években jelentett a magyar könnyűzenei életben. A ”nagy öregek” mellett, mindig szerepet kapnak, fiatal zenekarok is, ennek hatására a fiatalabb korosztály megismeri az előző generáció zenéjét és a helyszínre kilátogató idősebb korosztály bepillantást nyerhet a mai zenei életbe. A közönség széleskörű érdeklődését figyelembe véve a könnyűzene közkedvelt előadói léptek fel, a lágyabb dallamokat és rockosabb zenét kedvelők is láthatták-hallhatták kedvenc magyar előadóikat. Elmondható, hogy a Fesztivál a magyar könnyűzenei élet különböző generációinak találkozó helye, ahol rangot jelent fellépni. Az idei program érdekessége, hogy Apa és Fia – Horváth Charlie és Horváth Ákos – is önálló koncertet ad a nagyközönségnek.

A hagyományos Május 1-i program, immáron 7. éve kiegészült egy „kistestvér rendezvénnyel” a Suli-Dili elnevezésű, a kezdetekben kifejezetten a 15-30 éves korosztály érdeklődésére számító programmal. Ez a rendezvény az elmúlt évek folyamán – akárcsak a Május 1-i koncertek – már csak nem a megcélzott korosztályt, hanem az attól eltérő korcsoportokat is kivonzza a hegyoldalba. Idén a megszokott május 1. program mellett, a 2. napon tribute fesztivál kerül megrendezésre.

A Tabán Fesztivál fellépői:

2009. május 1.
15:00 Horváth Ákos
16:00 Keresztes Ildikó
17:00 Török Ádám és a Mini
18:00 Beatrice
19:00 Deák Bill Gyula
20:00 Charlie

2009. május 2.
16:00 Queen emlékzenekar
17:00 Jon Bovi
18:00 Iron Maidnem
19:00 Hollywood Rose
20:00 AB/CD

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend