2009.04.28.@ 15.04

MÁSKÉPp – Fiatal cseh női fotográfusok kiállítása

Érdekel a fotózás, és szeretnéd tudni, hogyan látják a mai, fiatal női fotográfusok a nőket? Akkor van számodra egy remek programajánlatunk: a MÁSKÉPp című fotókiállítás a Magyar Fotográfusok Házában!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A kiállításon tizenkét olyan hölgy fényképeit tekintheted meg, akik a kortárs cseh és szlovák fotográfia legifjabb generációjának képviselői. Ezek a művészek a kilencvenes évek fő témája, a női test mellett már a női identitást, a modern nő embertársaihoz és a társadalomhoz való viszonyát is kutatják.

A tizenkét kiállító művész közül talán Barbora Bálková képei a legmegdöbbentőbbek: a festő és fotóművész Maszkok c. ciklusában saját arcát rejtette el, általában csak a szemeket mutatva az álarcok mögött. A Bálková által használt maszkok nem szokványosak, ő maga alkotta azokat húsdarabokból, kenyérből, virágokból, tollakból, pénzjegyekből, multimédiás eszközöket felhasználva.

Igen érdekesek még többek közt Zuzana Blochová és Dita Lamacová portréi, Barbora Kuklíková horrorfilmeket idéző hősnői, vagy Tereza Vlcková ikrei, akik az emberi azonosság kérdéseit feszegetik.

A kiállítás megtekinthető a Magyar Fotográfusok Házában (Mai Manó Ház): 1065 Budapest, Nagymező utca 20.

Nyitvatartás: 2009. április 2-től május 3-ig, minden hétköznap 14-19 óra között, hétvégén 11-19 óra között.

További információ: a 06 1 473-2666-os telefonszámon, vagy a maimano@maimano.hu e-mail címen.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend