2009.05.05.@ 12.05

Ínycsiklandozó édességek pár perc alatt

Meglepnéd a pasidat egy finom desszerttel, de se időd, se ötleted, hogy mit készíts? Most mutatunk néhány nagyon egyszerű, de annál finomabb édességet, amivel garantáltan sikert érhetsz el!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Csak néhány hozzávalóra és nagyjából fél órára lesz szükséged, hogy elkészítsd ezeket a finomságokat. Nem kell hozzá komolyabb felkészültség, hogy gusztusos nyalánkságot tegyél az asztalra vacsora után.

Kekszes puding

Ehhez az édességhez szükséged lesz pudingporra (például vaníliásra), tejre, egy kevés cukorra és csokikrémmel töltött, hagyományos kekszre. Készítsd el a pudingot a leírtak szerint, ha kész, tedd félre. A kekszeket darabold fel és tedd hőálló tálkákba. A még meleg pudingot öntsd rá a kekszekre, a tetejét pedig meghintheted kakaóporral. A legjobb langyosan tálalva, mikor már kissé megpuhult a keksz a pudingban.

Sajtkrémes falatok

A „sósságok” kedvelői imádni fogják ezeket a sajtos falatkákat. Szerezz be gyorsfagyasztott leveles tésztát, és miután kiengedett, nyújtsd ki nagyjából ujjnyi vastagságúra. A legkisebb pogácsaszaggatóval, vagy egy kis pohárral szaggasd ki a tésztát és mehet is a sütőbe. A kisült tornyokat tedd félre hűlni. Közben kikeverjük a krémet, amivel majd megkenjük a tésztákat. Fóliahengerben kapható, natúr sajtkrémet vásárolj (füstölt sajtos is lehet), amit sóval és kevés fehérborssal ízesíthetsz. Ebből a masszából kanalazz a tésztatornyok tetejére egy adagot és szórd meg reszelt sajttal. Már készen is vannak a sajtkrémes falatkák! Ezek házibuliba is ideálisak!

Kivis piskóta

Ha szeretnél eltérni a hagyományos gyümölcsös piskótától, válassz olyan gyümölcsöt, mint a kivi, a mangó vagy a körte. Minden esetben fontos, hogy a gyümölcs elég érett és puha legyen. Készítsd el egyszerűen a piskótát: 6 tojásból, 6 kanál cukorból és 6 kanál lisztből. A tojásfehérjét robotgéppel verd kemény habbá, majd add hozzá a cukor felét és keverj még rajta néhányat. A tojások sárgáját dolgozd el jól a maradék cukorral, majd add hozzá a fehérjehabhoz. Innentől azonban fakanállal dolgozz, hogy ne törd össze a habot! Ha eldolgoztad a cukros masszát, apránként adagolva keverd hozzá a lisztet. Töltsd bele egy kivajazott, sütőpapírral bélelt formába, és a végén osztd el rajta egyenletesen az apróra vágott gyümölcsöt. Kevés porcukorral meghintheted a tetejét és irány a sütő! 160 fokon kb. fél órát sütjük, amíg a tészta szép aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizd, ragad-e még a tészta. Fontos, hogy az első 10 (!) percben semmiképp se nyisd ki a sütőajtót, mert összeesik a piskóta. Ha 1-2 személyes adagot szeretnél, felezd a hozzávalókat.

Tiramisu másképpen

Ha szereted a tiramisut, ezt a receptet is imádni fogod. Gyorsabban és egyszerűbben készül, de legalább olyan finom. Háztartási kekszre, cukrozatlan kakaóporra, habtejszínre, és cukorra lesz szükséged. Robotgéppel verd fel habosra a tejszínt, kevés cukrot hozzáadva. A kekszeket rakd egy tál aljára és öntsd rá a felvert tejszínt, majd szórd meg kakaóporral és hagyd állni, hogy a keksz megpuhulhasson. Ha nagyobb adagot szeretnél készíteni, rétegezheted is a kekszeket, csak ne felejts el a rétegek közé is kakaóport tenni!

Kapcsolódó cikkek:

Könnyű és finom, sós palacsintareceptek

Ezt főzd a pasidnak!

Egészséges és finom, egyszemélyes receptek

Minden, ami recept – klikk ide!

Címkék: alatt édességek ínycsiklandozó perc

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend