2009.05.05.@ 15.05

Kapcsolódj ki a Budapesti Pálinkafesztiválon!

Ha május, akkor Pálinkafesztivál a Városháza Parkban. A hagyományosan május második hétvégéjén megrendezésre kerülő fesztiválon idén is több mint 300 féle gyümölcspárlat, ínycsiklandó ételkülönlegesség és kitűnő zenei program vár téged is, ha egy kicsit lazítani szeretnél!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Május 7-10. között negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Budapesti Pálinkafesztivál, ahol a hazai pálinkafőzők színe-java mutatja be legkiválóbb párlatait. Az ismert, nagy pálinkafőzdék mellett helyet kapnak a kis családi vállalkozások, a díjnyertes párlatok mellett a kis tételszámú különlegességek, a hagyományos ízek mellett a ritka kuriózumok.

A pálinkák mellett a fesztivál zenei programkínálata is felettébb vonzó. A négy nap során számos hazai élvonalbeli és tehetséges fiatal fellépőt láthatunk majd. A fesztivál első napján, a 2005 tavaszán alakult Kiscsillag zenekar lép színpadra. Péntek este az Anselmo Crew lép fel, akik sajátos módon ötvöződik a latin-amerikai, anatóliai, afrikai és balkáni tradicionális zenét az olyan urbánus stílusokkal, mint a hip-hop, drum’n’bass, salsa, funk, reggae.

A szombati koncertsorozat záró fellépője a Besh o DroM, akik zenéjükben különböző kelet-európai és balkáni kultúrákból kiemelt népzenei elemeket ötvöznek, ezáltal egyedi hangvétel, dal- és ritmusvilág kel életre. Vasárnap délután egy különleges koncerttel egybeszőtt színházi produkció kerül a Pálinkafesztivál színpadára.

A De jajj! egy egyfelvonásos, élőzenés darab, melynek során négy tehetséges fiatal színész (Tompos Kátya, Szőcs Artúr, Zöld Csaba, Balogh Rodrigó) egy rendkívül szórakoztató, fordulatokkal teli cigány népmesét ad elő. Az autentikus dallamokkal átszőtt produkcióban (felnőtt)mesék hangzanak el, hétköznapi emberek és kalandos történetek elevenednek meg. Az előadásban cigánydalokat szólaltatnak meg a görög, román, magyar, orosz és cseh cigányok nyelvén.

A kiváló pálinkák és zenei csemegék mellett ínycsiklandó szárazkolbászok, gyümölcslekvárok, sajt- és kávékülönlegességek, valamint helyben sütött grill ételek teljesítik ki a gasztronómiai élvezeteket.

További információ: www.budapestipalinkafesztival.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend