Angyalok és démonok – a mozikban!

Aki látta Dan Brown DaVinci-kódját, biztosan nem hagyta hidegen a történet. Most itt az előzmény, az Angyalok és démonok, amit már a hazai mozik is vetítenek. Ha tetszett a könyv, a filmet is ajánljuk!

2009.05.18. 14:05
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Da Vinci-kód nagy port kavart az egyház köreiben. Most itt a történet előzménye, az újabb Brown-regény, az Angyalok és démonok filmverziója. A látványos, izgalmas mozi több mint kétórányi misztikumot és rejtélyt ígér a nézőknek, a főszerepben pedig továbbra is Tom Hanks-et láthatjuk.

A történet szerint Robert Langdon (Tom Hanks) szimbólumkutató feladatot kap a Vatikántól: fejtse meg az illuminátusok – egy több száz éves földalatti szervezet – jeleit és segítsen megtalálni négy elrabolt bíborost. Küldetését nehezíti egy ellopott antianyag-bomba, ami a Vatikán és Róma jó részének pusztulását okozhatja, mindeközben pedig új pápát kell választani, mert az előző meghal. Segítőjéül szegődik egy tudós, Vittoria Vetra (Ayelet Zurer), akivel közösen erednek az illuminátusok búvóhelye után, hogy megfejtsék a rejtélyt és megmentsék a kereszténységet a katasztrófától.

A film Dan Brown Angyalok és Démonok című regénye alapján készült, amely a szerző előző nagysikerű könyve, a Da Vinci-kód előzménye. Ennek ellenére a film forgatókönyvét már úgy írták meg, mintha a Da Vinci folytatása lenne. A történet Rómában játszódik, a forgatáshoz azonban csak néhány jelenetet vettek fel az olasz fővárosban, ugyanis a film nagy része élethű makettek és 3 dimenziós technika segítségével jeleníti meg a helyszíneket.

A látványos jelenteket átszövi a rejtély és az izgalom; a film dinamikus, nincs ideje unatkozni a nézőnek. Sok a misztikus, vallásos, ikonikus utalás az Angyalok és démonokban, de ezek most közel sem bírálják olyan élesen a keresztény egyházat, mint a Da Vinci-kód tette. A jól megválogatott szereplőgárda (Tom Hanks, Ewan McGregor, Ayelet Zurer, Armin Mueller-Stahl, Pierfrancesco Favino) és az Oscar-díjas Hans Zimmer zenéje egész estés élményt garantál. Ron Howard filmjét már a magyar mozik is játsszák.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend