2009.05.18.@ 15.05

Csütörtökön Stylewalker Night!

Lenne kedved napnyugta után bejárni a Belváros utcáit különleges, egyedi holmik után kutatva a főváros több száz éves, gangos bérházai aljában? A Stylewalker Night pont arról szól, hogy amikor már a legtöbb üzlet zárva van, elindulhatsz, és felfedezheted a magyar tervezők boltjait. Sokan nem is gondolnák, hogy ezek a kis designpontok csupán pár utcányira vannak egymástól az V. kerületben.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ez az este nemcsak azért izgalmas, mert a boltok éjfélig tartanak nyitva, hanem azért is, mert akciókkal, kedvezményekkel és programokkal készülnek. Ha ellátogatsz minimum öt üzletbe, és lepecsételteted a rendezvény szórólapját, aznap 20% kedvezményt kapsz. Ha pedig esetleg utána bulizni indulnál, és nem szeretnél nagy pakkokat cipelni az éjszaka hátralévő részében, még egy hétig beválthatod a lepecsételt flyert. Lesz, aki direkt erre az alkalomra hoz ki új kollekciót, a legtöbben pedig kisebb kirakodóvásárral várnak az üzlet előtt. És azon se lepődj meg, ha az egyik boltba betérve egy kiállításmegnyitóba csöppensz, vagy egy dj-szett közepén találod magad. Lesz még illatfelismerő verseny, élő kirakat és sok más meglepetés…

Az egész estére egy hatalmas buli teszi fel a koronát a Csendesben éjfél után.

Stylewalker Night
2009. május 21. csütörtök 19-24 h

Programok:

Eclectick: kiállításmegnyitó és DJ set / KILLBERT vs SAKAL Irányi u. 20.
Insitu Design Shop: Éjszakai suttogás Múzeum krt. 7.
Lollipop: cukorka stand a SUGAR! design cukitól Váci u. 45.
Innoshop: Ajtai Tamás kiállítása, utána Kockakő-party Kecskeméti u. 8.
Retrock: rock DJ set (psychedelic-rock-indie) / Veszéjes vs Lada Ferenczy u. 28.
Retrock Deluxe: Novák Juli kiállítása Henszlmann Imre u. 1.
Pazicski Showroom: éjféli piknik Henszlmann Imre u. 3.
Mono Fashion: divatbemutató és egyéb nyalánkságok Kossuth Lajos u. 20.
Showroom Szidonia Szep: Ember Sári fotói: Kirakodás Molnár u. 5.
Eventuell: kiállítás: Pájer Emília iparművész egyedi szövött lakástextiljei Nyári Pál u 7.
Le Parfume: illatfelismerő verseny Cukor u. 1.
V50: tavaszi kreációk Váci u. 50.
Forma: egész estés nézelődős dj set Ferenciek tere 4.
Kamchatka: Tükörképek Nyári Pál u. 7.
Magma: Pálfi Szilvia grafikus és Edőcs Márta üvegtervező kiállítása Petőfi Sándor u. 11.
Catwalk: élőzene és buli a kirakatban Galamb u. 7.
Csendes: záróbuli Ferenczy u. 5.

A Uniquebudapest ezen a napon két ingyenes túrát is indít, érintve a rendezvény számos üzletét:

Deluxe túra

Budapest legelitebb áruháza – öt emelet magas épület, fedett üvegudvar, üvegfalu, tükrös felvonók. A tetőn körben füvesített kilátósétány, télen korcsolyapálya… gondolnád, hogy a századelő Budapestjén járunk? Igen, a századelő Budapestjén, ahol a nagypolgárság számára felépült az első igazi, modern nagyáruház. A Stylewalker Night Deluxe túrájának résztvevői egy igazi időutazáson vehetnek részt. Bepillantást nyerhetnek a századforduló világába és 100 év távlatában ráébredhetnek arra, hogy bár rengeteget változott a világ azóta, bizonyos dolgok sosem változnak. A nagyáruházak lenyűgöző hangulata, és azok árnyékában megbújó, számtalan kincset rejtő hangulatos kis boltok, galériák, a pesti kávéházak világa… mindig is része volt és lesz is mindennapjainknak.

Retro túra

Gumitalpú házicipő… fatalpú cipő… futballcipő – valahogy így kezdődött a Tisza cipő története; Elkészült az ország első aluljárója az Astoria… majd néhány nap múlva leszakadt a mennyezete; felépült az Úttörő Áruház… azaz volt egyszer egy 50-60-70-es évek. És ki ne ismerné a „legvidámabb barakk” ilyen és hasonló csodáit? Szocializmus, pártkongresszusok, politika, a munkásosztály győzelme, „Sztálin barokk”. De emellett élt egy párhuzamos világ is, a neonreklám, a szódavíz, a bakelit lemez, a miniszoknya, vagyis a Budapest retro.

Indulás: 19:30, Ferenciek tere, Coffee Heaven előtt

További információ: www.uniquebudapest.com

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend