2009.05.25.@ 15.05

Egyedülálló Degustation Pianistic zongoraest az M’Art-on

Az idén nyáron – immár nyolcadszor – újra elindul a Mammut Bevásárló és Szórakoztató Központ lassan önálló kulturális márkájává erősödő M’Art rendezvénysorozata. A nyári színházból összművészeti fesztivállá erősödött rendezvénysorozat ebben az évben kifejezetten színes programokkal várja a kultúrára vágyó városlakókat.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A kifejezetten minőségi és különleges események nyitóestje nagy jelentőséggel bír az M’Art életében. Ez az első év ugyanis, hogy igazi megnyitó est vezeti be a többi programot. Ráadásul rögtön egy külföldi produkciót sikerült megnyerni e jeles alkalomra. Ráadásul, hogy még fokozható legyen a szervezők öröme, egy valódi komolyzenei csemege lesz a kezdő darabja a kulturális folyamnak. Évek hosszú sora, és kitartó munkája kellett ahhoz, hogy a szervezők elérjék, hogy a klasszikus zene iránt fogékony réteg elfogadja, hogy egy egyáltalán nem a klasszikus értelemben vett kulturális helyszín is tud számukra igazi zenei élményt, magas minőségű kikapcsolódást kínálni. A 2009-es M’Art valóban elérte hőn áhított célját, és igenis becsempészte a releváns, meghatározó értékkel bíró kultúrát a modern, nyüzsgő, városi ember mindennapjainak fontos helyszínére, a bevásárlóközpontba.

A Degustation Pianistic az élő igazolása a bölcsességnek, miszerint a művészetek, a zene ereje nem ismer határokat. Ezt a világon egyedülálló formációt 2008-ban öt, Európa különböző országaiból érkező tehetséges zongoraművész alapította Ausztriában. Természetesen az együttesben fellépő művészek több éve dolgoznak már együtt különböző formációkban, ám ez a jelenlegi felállás az, amivel valami igazán nagyszerűt és különlegeset kínálnak hallgatóságuknak. Muzsikájuk hű tükörképe az egyes művészek lelkében lakozó kulturális különbségeknek, mely többek között abban nyilvánul meg, hogy nem kizárólag egyfajta zenei stílust képviselnek, ugyanis a klasszikus zene mellett virtuóz módon játszanak például tangót és jazzt is. A Degustation Pianistic különleges, interaktív kapcsolatot hoz létre a publikummal, ráadásul az öt zongoraművész többféle módon, különféle szerepkörben játszik estjeik alatt, ezáltal a hallgatóság egészen biztosan felejthetetlen élményben részesülhet.

A fellépő öt zongoraművész:
– Almira Emiri (Albánia)
– Aris Feslikidis (Görögország)
– Füzesséry Zoltán (Magyarország)
– Helmut Iberer (Ausztria)
– Simona Solce (Szlovénia)

A Degustation Pianistic öt zongoraművészének estje 2009. május 27-én, szerda 20 órától tekinthető meg az M’art – Mammut Színházban, a Kaméleon Klubban.

Jegyár: 2.500 Ft

Jegyek kaphatók:
– a Mammut II. (1024 Budapest, Lövőház utca 2/6.) épületében, a Libri Könyváruházban található Concert & Media Jegyirodában (tel: 345 8583)
– az előadás előtt egy órával a helyszínen
– interneten: www.jegyelado.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend