2009.05.25.@ 14.05

Olvass bele a nyár legcsajosabb könyvébe!

Júniusban jelenik meg Fejős Éva harmadik regénye, ami a nyár legcsajosabb könyvének ígérkezik. A Csajok című regény a maga nemében páratlan internetes szappanoperának indult, amelyet rajongói az írónő honlapján hétről hétre izgulhattak végig. Az új könyv igazi „nagy utazás”, váratlan fordulatokkal, új szereplőkkel és egy fantasztikus befejezéssel.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Három nő, egy férfi. Flóra, Móni, Hanna és Márk. Igazi, jó barátok. Csetlenek-botlanak az életben, jól ismerik már az érzelmi hullámvasutat: néha lent vannak, máskor pedig a csúcsra repülnek… ahogy mi mindannyian. Ők a Vénusz-lakók, akiknek története akár párkapcsolati kézikönyvként is olvasható, hiszen majdnem minden ballépés felsoroltatik benne, amelyet elkövethetünk a szerelemben. Elvégre így vagyunk teljesek: Mars és Vénusz, férfi és nő – még ha vannak is egymással harcaik, még ha nem értik is meg maradéktalanul egymást, azért jól tudják, ha humorral tekintenek saját magukra, akkor csatákat veszíthetnek ugyan, de a háborút megnyerik.

Ha szívesen elolvasnád, rendeld meg a könyvet a www.polc.hu weboldalon 20% kedvezménnyel!

Olvass bele a könyvbe!

A válás ünnepe – dönts, és az univerzum meghálálja!

Ők négyen, a Vénusz nevű bolygó lakói ma újra összegyűlnek, hogy megvitassák minden probléma és gyönyörűség forrását, a Mars-lakókat, vagyis a pasikat, és megünnepeljék Márk második könyvének megjelenését. És persze Hanna válásának első évfordulóját. Hanna nyilván nem értett volna egyet, ha tudja, hogy a többi Vénusz-lakó ünnepnek kiáltotta ki ezt a – számára – tragikus napot, de a háta mögött Móni, Flóra és Márk piros betűsnek nyilvánította a válás évfordulóját.

– Móni szokás szerint késik, mi addig is rendeljünk! – pillantott a bejárat felé Flóra, és odaintett az ezüstkék farmerban, fekete ingben bevillanó Márknak, majd odatolta az étlapot Hanna elé.
– Nem vagyok éhes – húzta el a száját Hanna. – Majd elmondom, miért. De úgyis tudjátok.
– Nagyon durván nézel ki, de szuper – lépett Flórához Márk. Szó, ami szó: Flóra meglehetősen extravagánsan festett a citromsárga bőrnadrágban és fekete topban. Vállára omlott a vörös hajzuhatag, és hogy fokozza a hatást: száznyolcvan centijét tizenöt centis tűsarokkal toldotta meg, amelyet két ezüst cérnaszál tartott a bokáján. – Csak nem a dominákra bukik a Sztár?
– Ne mondd, hogy Sztár – kérte Flóra. – Egyrészt van rendes neve, másrészt nem sztár. Nem olyan nagy sztár. Csak nekem az.
– Igazad van, tényleg nem sztár – bólintott, mire Flóra sötét pillantást vetett rá. – Láttátok már? – dobott az asztalra Márk egy könyvet.
– A guru legújabb kötete. Dönts, és az univerzum meghálálja – nevetett fel Hanna, és kezébe vette a kiadványt. Hosszan nézte az ezüstszínű borítón végigfutó, ívelt, aranyló, dombornyomott csíkot. – Ez meg mi a fenét jelképez? Az univerzumot, amint elhúz melletted?
– Végre foglalkoznod kellene a rezgéseiddel – állapította meg Márk, Hanna pedig a szemét forgatta. – Az az alaphelyzet, hogyha pozitívak a rezgéseid, akkor jó döntéseket hozol, hiszen minden a céljaid megvalósulása felé visz. Ám ha negatív gondolataid támadnak, akkor negatívak a rezgéseid, mindemellett persze tisztában lehetsz a céljaiddal, de nem fogod őket elérni. Aki negatívan rezeg, az rossz döntéseket hoz.
– Köszönjük – hajtott fejet Flóra. – Igazán szép okfejtés volt, még ha kissé homályos is. De majd elolvassuk, mint mindig, és kigyűjtjük belőle a legígéretesebb mondatokat.
Ebben a pillanatban befutott Móni, megérkeztek az asztalra a ropogósra sült csirkeszárnyak is, és elkezdhették kitárgyalni, mit is üzen az univerzum Hannának, a válási partija napján.
– Foglaljuk össze dióhéjban a problémát – kezdte Flóra praktikusan, mint gyakorlott szerkesztő. – Hanna gyászpartit rendez, mert pontosan egy éve vált el a férjétől, Robitól, akit nagyon szeretett, akivel majdnem boldog is volt, csakhogy mégsem volt vele boldog, egyáltalán nem, hiszen Robi nem akart gyereket, Hanna viszont igen. Robi indoka: előző feleségétől született, ideggyilkos hármas ikrei. Lombikbébik, ezt zárójelben jegyzem meg. Na most lássuk, ki érti meg Robi sajátos érvrendszerét – nézett körül, de senki sem jelentkezett. Hanna keze megmozdult ugyan, de Márk egy pillanat alatt lenyomta az asztalra. – Hiszen Hanna nem hármas ikreket akart. Még csak nem is ikreket. Csupán egyetlen, szimpla gyereket! – emelte fel a hangját.
– Ne mondd rá, hogy szimpla – vetette közbe Hanna, de mosoly bujkált a szája szélén.
– Oké, Hanna meg nem született gyereke nem szimpla. Szóval, Robi nem ment bele az alkuba. Ki szavaz Robi mellett? – nézett körül ismét. Senki sem mozdult. – Akkor hát Hanna mellett szavazunk. Az a helyzet, hogy el kellett válnod. Nem dönthettél másképp. Ez a legjobb, amit tehettél.
– Azóta is őt szeretem – dünnyögte Hanna.
– Majd elmúlik. Jön egy normális pasi – nyugtatgatta Móni.
– Sajnos, ez teljesen reménytelen. Mármint az, hogy van normális pasi – vett a kezébe egy szárnyat Márk, és aztán sokáig hallgattak. Flóra szíve szerint benyögte volna ugyan: igenis, van normális férfi – de annak meg az exe nem az. Egyet kellett értenie a többiek érvelésével.
– Most akkor elmesélem nektek, mi történt velem az elmúlt egy évben. Elmondom, kikkel találkoztam, milyen őrültek akadtak az utamba – szólalt meg végül Hanna.
– Tudjuk – szólt közbe Móni.
– Akkor is elmondom. Ez az én válási partim.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend