2009.05.28.@ 15.05

Fények és Arcok a Merlinben!

Ha valami különlegesre vágysz, tekintsd meg a Genji regénye című előadást a Merlinben! A mű a hagyományos japán kultúrát és a nyugati táncot ötvözi.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A nó színpad olyan speciális tér, mely titokzatos és egyben misztikus légkört teremt. A Genji regénye egy klasszikus irodalmi műalkotás, melyet a 11. században a Heian kor elején írt a nemesi származású Murasaki Shikibu. Az egyik legrégebbi világirodalmi klasszikusként számon tartott mű a világ egyik első szerelmes regénye. Főszereplője a császár fia, Hikaru Genji, akinek bepillantást nyerhetünk szerelmi életébe, ugyanakkor megismerhetjük a kor nemesi világát és kultúráját.

A színházi előadásban a Genji regényének gondolatvilága alapján az egyes epizódokban megjelenő nők szemszögén keresztül szemlélhetjük az eseményeket, nem pedig a regény főhőse nézőpontjából.

Magány, boldogság, az emlékekből átszűrődő bizonytalanság… Az előadás célja, hogy mindenki megtalálja és befogadja a saját lelkéhez illő érzéseket. Mi az, hogy érték? Mi az emlék? Melyek azok az illatok, amik a régmúltból még mindig érezhetőek? Mi mindenünk van, és mit szeretnénk hátrahagyni?

Időpont: 2009. június 9. kedd, 19.00

Helyszín: Merlin Színház

Internetes jegyvásárlás: merlin.jegy.hu
 

Címkék: arcok fények merlinben!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend