2009.05.29.@ 11.05

A leggyorsabb mennyei tésztareceptek

Te is rajongsz az olasz konyháért? Imádod a finomabbnál finomabb tésztaételeket? Készítsd el otthon az alábbi recepteket és varázsolj itáliai hangulatot az asztalnál!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Fenyőmagos mozzarellás pappardelle

Hozzávalók: 500 g pappardelle tészta, 10 szem koktélparadicsom, 4 nagyobb paradicsom, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg fenyőmag, 10 dkg mozzarella, egy marék bazsalikom levél, kevés olívaolaj, só, bors.

Elkészítés:
A vöröshagymát vágd fel apró kockára és kevés olívaolajban kezd el pirítani. Ha félig készen van, add hozzá a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Közben tedd fel főni lobogó, sós vízben a tésztát (4-6 perc alatt kész). Ha a fenyőmagot kissé pirultan szereted, akkor már most a hagymához adhatod. Forgasd át, hogy egy kis színt kapjon. Az érett paradicsomokat vágd fel kockára és tedd ezt is a serpenyőbe. Addig főzd, míg a paradicsom összeesik, ekkor hozzáadhatod az elfelezett koktélparadicsomokat is. Sózd, borsozd a szószt, végül keverd hozzá a tésztát. Mozzarella-szeletekkel, koktélparadicsommal, bazsalikommal díszítheted.

Penne all’Arrabbiata

Ez egy igazi klasszikus olasz tészta, a Penne all’Arrabbiata. Elkészítéséhez az alábbi hozzávalókra lesz szükséged: 400 g penne rigate, 100 g bacon, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál vaj, 2 piros peperoncini (chilipaprika), 500 g érett paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, petrezselyem, parmezán, só, bors.

Elkészítés:
A paradicsomokat dobd néhány percre lobogó vízbe, majd vedd ki és húzd le a héját. Vágd ketté, kapard ki a belsejéből a magokat és törd össze, vagy paszírozd át a paradicsomot. Közben tedd fel főni a penne tésztát sós vízben, 4-5 perc alatt elkészül. A bacont vágd vékony csíkokra, majd hevítsd fel serpenyőben a vajat és add hozzá a csíkokra vágott bacont és az apróra kockázott vöröshagymát. Ha kissé átpárolódott, add hozzá egészben a peperonciniket és addig párold tovább, amíg át nem veszi a keverék az ízét. Keverd hozzá a paradicsompürét, sózd, borsozd és hagyd főni néhány percig. Mielőtt az elkészült pennét hozzákevernéd, a peperoncinit vedd ki a szószból. Apróra vágott petrezselyemmel és parmezánnal a tetején tálald.

Ricottás penne paradicsommal

Hozzávalók: 1 padlizsán, 1 cukkíni, 4 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 1 ág kakukkfű, 1 dl fehérbor, 2 teáskanál kapribogyó, 400 g penne tészta, 10 dkg ricotta, só, bors.

Elkészítés:
Mosd meg a cukkínit, a padlizsánt és a paradicsomot, és vágd kis kockákra. Tisztítsd meg és aprítsd fel a fokhagymát. Hevítsd fel az olajat egy nagyobb serpenyőben, pirítsd meg benne a padlizsánkockákat, majd add hozzá a cukkínit, a fokhagymát és a kakukkfüvet, és pár perc alatt pirítsd össze az egészet. Amikor kicsit kihűlt, morzsold rá a ricottát. Add hozzá a paradicsomot, öntsd le a fehérborral, keverd bele a kapribogyót, sózd, borsozd, és főzd nagyjából 10 percig. A megfőzött, leszűrt pennét oszd el a tányérokon, szedd rá a ricottás zöldséget, és tálalhatod is.

Rukkolás Tagliatelle

Hozzávalók: 500 g tagliatelle tészta, 2 marék friss rukkola, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 400 g érett paradicsom, kevés olívaolaj, parmezán, só, bors.

Elkészítés:
A paradicsomból a Penne all’Arrabbiata-nál használt módon készíts pürét. Közben főzd ki a tagliatelle tésztát, de ne túl puhára. Olívaolajban pirítsd meg a kockára vágott vöröshagymát és áttört fokhagymát, és add hozzá a paradicsompürét. Sóval, borssal ízesítsd, és kissé forrald össze. Ha kész, keverd hozzá a rukkolát, majd a tésztát. Halmozd tányérra és reszelt parmezánnal a tetején tálald.

Cosmo-tipp 1: Egyszerűbb elkészítened a tésztákat, ha a szószokat wokban állítod össze. Gyorsabban és egyenletesebben sülnek át a hozzávalók és a tésztát is könnyebben bele tudod forgatni.

Cosmo-tipp 2: Ha a főzés előtti nap a paszírozott fokhagymát, illetve az apróra vágott vöröshagymát külön-külön kevés olívaolajba teszed – utóbbihoz egy csapott kávéskanál pirospaprikát is keverhetsz -, és ezt adod a szószhoz főzéskor, sokkal intenzívebbek lesznek az ízek.

Kapcsolódó cikkek:

Frutti di Mare – avagy a legjobb tenger gyümölcsei receptek

Könnyű, nyáridéző olasz receptek

Egészséges és finom, egyszemélyes receptek

Minden, ami recept!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend