2009.06.08.@ 15.06

Hallgasd otthon is a West Side Story-t!

A világ egyik legismertebb musicaljét, a West Side Story-t ezentúl otthon is meghallgathatod: a tavalyi, Művészetek Palotájában rendezett előadást ugyanis rögzítették, és most a Sony Music gondozásában megjelent CD-n.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A West Side Story-t Leonard Bernstein, Arthur Laurents és Stephen Sondheim szerzőhármasának köszönhetik a színházrajongók. A darabot Európában 1958-ban mutatták be Londonban, nálunk pedig az 50 éves évforduló alkalmából egy nagyszabású, szcenírozott koncertet láthatott és hallhatott a közönség, Kerényi Miklós Gábor rendezésében – a Tavaszi Fesztiválon, a Művészetek Palotájában. Most ez a felejthetetlen este újra és újra átélhető a CD koncertfelvételének köszönhetően.

A darab férfi főszereplője Dolhai Attila, az Operettszínház musicalsztárja, aki otthonosan mozog a szerepben, hiszen több alkalommal játszotta már Tony-t. Miklósa Erika, a világ legnépszerűbb Éjkirálynője pedig Mariaként hozott friss szellemiséget a darabba. Két fantasztikus művész, két eltérő zenei világból, tökéletes összhangban – ez adja az előadás különlegességét.

A CD-re 14 dal került fel a MÁV Szimfonikus Zenekar közreműködésével. Az előadás pedig hamarosan újra színpadra áll: a magyarországi bemutató 40. évfordulója alkalmából, 2009. július 22-én a Veszprém Arénában hallhatjuk újra a világ egyik legismertebb musicaljét.

Címkék: hallgasd otthon side story-t! west

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend