2009.06.11.@ 15.06

Buli, csajok, rock’n’roll – ez a Rockhajó!

A brit popzene fénykorában, 1966-ban járunk, amikor a BBC mindössze kétórányi rock’n’rollt sugároz hetente. Azonban egy kalózrádió a nap 24 órájában a legnagyobb rocklegendák zenéit játssza a tengerről, felbőszítve ezzel a brit kormányt. A fiatal Carl is a hajóra kerül, és ezzel kezdetét veszi élete legnagyobb kalandja…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Egy igazi bulihajóra csöppen Carl (Tom Sturridge), ahol féktelen orgiák, drog, alkohol, gyönyörű lányok és remek rock és pop slágerek közt találja magát. A fiút frissen csapták ki az iskolából, ezért anyja (Emma Thompson) nagybátyjához, Quentinhez küldi, hogy az életre nevelje őt.

Quentin (Bill Nighy) a Rádió Rock főnöke, annak az Északi-tenger közepén állomásozó kalózadónak a vezetője, ahol 8 különc rock DJ Beatles és Jimi Hendrix számokat zúdít az éterbe. Tinilányok, háziasszonyok, halászok, titkárnők és vegyesbolti eladók csüngnek a rádiókészülékeken óráról órára a tiltott rock’n’rollt hallgatva.

Dormandy miniszter (Kenneth Branagh) azonban végérvényesen be akarja szüntetni a kalózadást, és célja elérése érdekében bármire képes. A hajó „legénysége” menekülőre fogja, hogy továbbra is sugározni tudjon, immár törvénytelenül. De a hajó süllyedni kezd…

Richard Curtis (Igazából szerelem; Sztárom a párom; Négy esküvő, egy temetés) szenzációs vígjátéka pazar szereposztással (Philip Seymour Hoffman, Rhys Ifans, Nick Frost, Bill Nighy, Kenneth Branagh, Emma Thompson), fergeteges zenékkel és hamisítatlan rock’n’roll hangulattal idézi meg a ’60-’70-es éveket. A hazai mozik 2009. június 11-től játsszák a Rockhajót.
 

Címkék: buli csajok! rock'n'roll rockhajó!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend