2009.06.24.@ 15.06

Az Év természetfotósa 2008

Legszívesebben minden perced a természetben töltenéd, de vacak az időjárás, vagy épp nincs időd vidékre utazni? Akkor nézd meg a Természettudományi Múzeumban Az Év természetfotósa 2008 elnevezésű kiállítást, ettől biztosan zöldebben látod majd a világot!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Magyar Természettudományi Múzeum immár negyedik alkalommal állítja ki a világ legrangosabb természetfotó-versenye, a Wildlife Photographer of the Year („Az Év természetfotósa”) nyertes képeit.

A kiemelkedő külföldi munkákat felvonultató, eredeti kiállítási anyagban ismét szerepel egy magyar fotós, Máté Bence képe. A fényképész 2008-ban kiemelt dicséretben részesült az „Állatok viselkedése: madarak" kategóriában.

A BBC Wildlife Magazin és a londoni Natural History Museum által közösen szervezett megmérettetés 45 éve ösztönzi a fotósokat a profi munkára: a verseny 1964-ben, 600 pályázóval indult, idén már mintegy 82 ország több mint 32 ezer fotósa nevezett rá 16 kategóriában.

A szervezők célja, hogy a természetfotót a többi művészeti ággal azonos rangra emelve a Föld szépségét, élővilágának gazdagságát a lehető legnagyobb közönség számára bemutathassák.

A tízezer font (hárommillió forint) értékű fődíjat a Londoni Természettudományi Múzeumban adták át a legkiválóbb fotósnak, a kiállítást is az angol fővárosban lehetett először megtekinteni.

A képeket Budapesten, a Magyar Természettudományi Múzeumban nézheted meg 2009. május 20. és 2009. augusztus 24. között.
 

Címkék: 2008 természetfotósa

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend