2009.06.29.@ 15.06

Swimmingpool – Egy hűsítő, üdítő tárlat a nyári kánikula közepén

Egy csoportos kiállításra invitálunk július 2-től, ahol jeles művészek medencés műveit tekintheted meg egy tárlat keretében.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A kiállítás ötlete még az esős június vége előtt, a negyvenfokos kánikulában született meg. A hőség, a víz iránti vágy és a művek hirtelen egymásra találtak egy „egyszerű” koncepció ürügyén. Könnyű nyári kiállítás, első ránézésre… Bájos strandi, vízparti, úszómedence melletti, víz alatti csendéletek, akár…

De erre az egyszerűségre már maga a technikai sokszínűség is rácáfol: fotó, videó, digitális print, festmény, akvarell látható a kiállító térben. Jobban körbenézve szembetalálja magát az ember egy-két kevésbé bájos, nem éppen nyári emlékképpel.

Legkirívóbbak e tekintetben Verebics Ági kis „szocio” víz alatti videói – ahogy maga a művész nevezi őket – , mind hangilag, mind képileg eltávolítanak a közhelyes, a kiállítás címéből fakadó első asszociációnktól. Akárcsak a Felhajtó erő című képe, mely nem egy idilli, de annál hétköznapibb víz alatti strandélményt idéz meg. Dobos Réka Jelentésváltozás című fotósorozata a megszokott környezetből áthelyezve, elkülönítve jeleníti meg a medencét, ezáltal megváltoztatva, illetve átértékelve eredeti jelentését. Elek Judit Katalin uszodájában egy guminő lebeg a vízben, ironikus módon emlékeztetve, rájátszva tárgyak és helyek furcsa, szokatlan találkozására. A játékosság a kevésbé bizarr, elvont művekre is jellemző. Jahoda Réka balatoni, labdázós fotómontázsa, Szunyoghy Viktória Kis vizes című olaj-vászon sorozata, illetve Szabó Klára Petra medencés akvarelljei a játékos, könnyed témaválasztás mellett, technikai kivitelezésükkel hívják fel magukra a kitüntető figyelmet.

SWIMMINGPOOL – csoportos kiállítás

Kiállító művészek: Dobos Réka, Dennis Michael Beviz, Elek Judit Katalin, Jahoda Réka, Szabó Klára Petra, Szunyoghy Viktória, Verebics Ágnes

Megtekinthető: 2009. július 2 – július 30.

Helyszín: Ferenczi és Tsai Aukciósház és Galéria 1055 Budapest, Falk Miksa u. 3.

További információ: www.ferencziaukcio.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend