2009.07.02.@ 14.07

Megjelent Moby új stúdióalbuma!

Június 29-én jelent meg Moby új, Wait for me című stúdióalbuma! A 16 dalos új stúdiólemez beharangozó kislemezes dala a Pale Horses, melyre Moby mellett remixeket kevert Gui Boratto, Apparat, Ben Hoo, Jason Bentley, és Chateau Marmont.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

“Azt szerettem volna, hogy az énekhang régi korokat idézzen, s emellett a ma emberéhez is szóljon” – mondja Moby. A Pale Horses-t a barátom, Amelia énekli; egy 20 dolláros mikrofononnal, fejhallgató nélkül A felvétel befejezése után túl sterilnek találtam a dalt, ezért egy öreg 1/8” szalagosmagnóra vettem fel a vokált. Azt akartam elérni, hogy úgy hangozzon, mintha 50 évet visszamentünk volna az időben és akkor vettük volna fel.”

A Pale Horses című kislemezes dalt megelőzően a Shot In The Back Of The Head című nóta is nyilvánosságot kapott Moby honlapján. A mélabús, instrumentális szerzeményhez egy borongós animációs video is készült, David Lynch rendezésében. A kooperáció örvendetes, hiszen Moby melankolikus hangzásvilága és Lynch vizualitása rendkívül erős egyveleget alkot!

“Ez egy csendesebb, dallamosabb és sokkal személyesebb album, mint amiket mostanában készítettem.”-nyilatkozik Moby a lemezről. Ami a személyességet illeti: Moby házi stúdiójában rögzítette a felvételeket a borítót saját kezével rajzolta, és énekes barátai dalolnak a lemezen. Az album hangzásvilágában a hatvanas évek atmoszféráját idézi, s ez nagyrészt a lemez keverésének köszönhető; a kiváló munkát szintén egy jó barát, Ken Thomas (Sigur Ros, Throbbing Gristle, M83 ) végezte. A Wait for me borongós dalai önmagukban is külön kis világokat alkotnak, egészében pedig egy dekadens Moby-univerzumba varázsolnak minket.

További információ: www.moby.com

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend