2009.07.14.@ 15.07

Látogass el a Somló Hangja Fesztiválra!

2009. június 23-án a Magyar Királyi Borházban mutatkozott be az egyik legizgalmasabb hazai nyári rendezvénysorozat, a Somló Hangja Fesztivál. A rendezvény, mely a művészetet, a bort és a gasztronómiát egyesíti magában, július 15. és 18. között kerül megrendezésre, Somlón, a Dobai Kastély parkjában.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Somlói Borvidék a roppant változatos magyar borvilágon belül is a legegyedibb, legnagyobb múltú és jövőjű bortájak közé tartozik. A különös varázsú hegyen az elmúlt néhány évben dinamikusan fejlődik a borkészítés, itt nem üres szólam, hogy a hagyomány és a legmodernebb technika együttműködésével készülnek az egyre szebb borok. Ezt a fejlődést, melyet a borszakma itthon és külföldön egyre nagyobb elismeréssel fogad, szeretnék bemutatni a somlói borászok a borra és kultúrára szomjazók szélesebb közönségének a Somló Hangja fesztivál keretei között.

Az összművészeti fesztivál mellett egyenrangú projektként jelenik meg az egyedi, hallatlan tradíciójú és kultúrájú somlói bor bemutatása is, egyrészt a Borudvaron, másrészt magán a hegyen, ahol nyitott pincék várják a vendégeket. Ezt az összművészeti fesztivált joggal nevezhetjük világszínvonalúnak, ahogy a somlói bort is, e két nagyszerű magyar kulturális jelenség ünnepe lesz a Somló Hangja fesztivál, melyet az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület a Somlóhegy Alapítvánnyal és a Tornai Pincészettel együttműködve hozott létre. A fesztivál keretében fellép majd többek között a Ghymes, a Makám, a Csík, a Hot Jazz Band, a Los Andinos, Nikola Parov és Balogh Kálmán, de mindennap élményekben gazdag családi programok – pl. kézművesek, íjászat, állatsimogató -, filmvetítések és táncházak várják az érdeklődőket.

További információ: www.somlohangja.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend