2009.07.21.@ 15.07

Szép nyári nap az Operettben!

Ha azt mondjuk, Santa Maria, biztosan már dúdolod is a Neoton slágerét, majd szép sorjában a többi dalt: Kétszázhúsz felett, Don Quijote, Pago Pago… Ezeket meghallhatod a Szép nyári nap című Neoton musicalben is július 15-től a Budapesti Operettszínházban.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Több mint 25 Neoton-sikerdal kel új életre 2009. július 15-én a Budapesti Operettszínházban. Több generáció dúdolja a Kétszázhúsz felett, a Santa Maria, a Don Quijote, a Pago Pago, a Ha szombat este táncol, a Tini-dal vagy a Kell, hogy várj című slágereket. Ugye neked is ismerősek?

A Neoton első nagylemeze 1971-ben jelent meg Bolond város címmel, amit 30 másik követett. Az együttes az évek során többféle stílust játszott, tagok váltak ki, újak jöttek, zenéjük végső formáját végül az 1972-es Ki mit tud?-on Csepregi Évával feltűnt lányvokál, a Kócbabák csatlakozása döntötte el véglegesen.

1979 fordulópont volt a Neoton történetében. A cannes-i MIDEM fesztiválon ők kísérték a magyar popzenét képviselő szólistákat, és ezáltal el is játszhattak pár saját dalt. Ekkor figyelt fel rájuk a külföldi szakma: végigkoncertezték a világot Dél-Amerikától Afrikán és Európán át Ázsiáig. Mindenhol hatalmas sikert arattak, dalaik folyamatosan a sláger-, lemezeik pedig az eladási listák élén álltak.

A nyolcvanas évek elejét a Neoton folyamatosan stúdióban és turnékon töltötte, például egy 42 állomásos Japán koncertsorozaton. Olyan slágerek születtek ekkoriban, mint a Monte Carlo, a Don Quijote, a Születésnap, a Kétszázhúsz felett, a Tini-dal, a Nem szállunk ki a hajóból, a Holnap hajnalig, a Hátizsák-dal, a Pago Pago és a Mamma Mia.

Ezekkel a dalokkal igazi retrobuli készülődik tehát a Budapesti Operettszínház színpadán – húsz évvel a rendszerváltás után. A történet a hetvenes évek egy forró júliusi napján kezdődik, amikor a főszereplő fiatalok a jugoszláv határnál lévő Bácsszentmáriára utaznak egy építőtáborba.

Persze korán kelnek, sőt még reggeli torna is van, meg munka a paradicsom-feldolgozóban. De leginkább szórakozni akarnak, táncolni-énekelni, egymást ugratni, s megtalálni a szerelmet… A tábor vezetője, a helyi MGTSZ melléküzemágának vezetője, Tóth Antal, s helyettese, Panni néni, az orosztanárnő éberen figyeli őket. Utóbbi nehéz helyzetbe kerül, mert lánya beleszeret a frissen érettségizett, szociológusnak készülő Varga Péterbe, akinek édesapja ’56 után disszidált, s aki maga is renitens fiatalnak tűnik…

A sztori megfelelő pontjain hangzanak majd fel a Neoton oda illő dalai, melyek máig slágerek. A musicalből készült CD a premierre, 2009. július 15-én jelenik meg. Rajta 15 számmal, melyeket a Szép nyári nap szereplői, Szulák Andrea, Vágó Zsuzsi, Peller Anna, Vágó Bernadett, Szabó Dávid, Szerényi László, Kerényi Miklós Máté, Náray Erika, Csonka András, Faragó András, Sz. Nagy Ildikó és a Pesti Művésznőt alakító Neoton-énekesnő, Csepregi Éva énekel.

Ha a júliusi előadásokról lemaradnál, augusztus első hétvégéjén is megnézheted a darabot, illetve – a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően – szeptemberben is tartanak hat előadást.

Bővebb információért klikk ide!

Címkék: nyári operettben! szép

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend