2009.07.22.@ 15.07

“Átlagosak” – egy nem átlagos fotókiállítás

Kik azok az átlagemberek? És mi a Zorka Projekt? Most megtudhatod, ha ellátogatsz egy olyan fotókiállításra, amely – nevével ellentétben – cseppet sem átlagos!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Monika Berezecka és Monika Redzisz 2000-ben alapították meg a Zorka Projectet. A két fiatal, lengyel fotósban nemcsak az a közös, hogy mindkettőjüket Monikának hívják, és 1974-ben születtek, hanem az is, hogy a Poznani Képzőművészeti Akadémia multimédiás kommunikáció – fotó szakán folytatták tanulmányaikat, ahol dokumentarista fotográfiával foglalkoznak.

Munkáikat olyan neves lengyel napi- illetve hetilapokban publikálták, mint például a Gazeta Wyborcza, Rzeczpospolita, Życie Warszawy, Polityka és Przekrój, emellett a Pozytyw, és a Fototapeta fotóművészeti lapokban is rendszeresen jelennek meg munkáik.

Számos díjat és ösztöndíjat nyertek el, többek között 2004-ben a Kulturális Minisztérium fiatal művészeket támogató alkotói ösztöndíját, 2005-ben a Journalist Award „A különbözőségekről. A diszkrimináció ellen.” díját, valamint 2007-ben a Łodzi Fotófesztiválon a Nikon Award fiatal tehetségeknek szánt díját is elnyerték. Varsóban alkotnak és élnek.

A Platán Galériában az „Átlagosak” című, 2008-ban készült fotóprojektjüket mutatják be. A művészek nem definiálták, kit tartanak átlagos lengyelnek, hanem azok közül fényképeztek le 30 pályázót, akik az egyik újságban megjelent felhívásukra jelentkeztek.

„Közel százan jelentkeztek, családok, párok vagy egyedülállók egész Lengyelország területéről. 30 személyt választottunk ki. Mindegyik fotó a jelentkezők saját otthonában készült” – mondták az alkotók.

A Zorka Projekt „Átlagosak” című fotókiállítását a Platán Galériában (1061 Budapest, Andrássy út 32.) nézhetitek meg, augusztus 14-ig.

Nyitvatartásért és bővebb információért klikk ide!

Címkék: "átlagosak" átlagos fotókiállítás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend