2009.07.23.@ 15.07

A Keleti tánc csábítása

Mindig is csodálattal nézted a hastáncosok gyönyörű mozdulatait? Netán te is űzöd ezt a táncot? Most lehetődéged nyílik megnézni az egyik legnépszerűbb magyar hastáncos, Perecz Tímea előadását. Ne hagyd ki!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A hastánc hosszú múltra tekint vissza, de a ma ismert formája Egyiptomból ered, ahol a ’40-es években élte fénykorát, s olyannyira népszerű volt, mint a ’70-es években a Rock & Roll. Az egyiptomi filmiparban is nagy szerepet játszott a hastánc, ezáltal több orientális táncosból válhatott filmcsillag. A hastánc népszerűsítését a filmeken kívül az exkluzív klubbok is elősegítették, ahol a legtöbb tehetséget fedezték fel.

A hastánc első hazai szerelmesi évekkel ezelőtt belevetették magukat a hastánc tanulásába. A magyar származású Sahar, azaz Perecz Tímea hatánckoreográfussá vált, akiben Görögország egyik legkeresettebb hastáncsoportjának koreográfusát is tisztelhetjük. Hellászi turnéjuk során híres görög énekesekkel is volt szerencséje együtt dolgozni. Sahar következő fellépését megtekintheted július 25-én az esztergomi várszínházban, ahol egykori tanárával, Ölyüs Barbarával és csoportjával együtt mutatnak be egy saidi, majd egy modern fátylas koreográfiát.
 

Címkék: csábítása keleti tánc

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend