2009.07.24.@ 15.07

Kultúrdömping a Holdudvarban

Ha egy olyan helyen vágysz szórakozni, ahol nem csak éjjel indul be a buli, és még némi kultúrát is csepegtetnek beléd, akkor irány a főváros szíve, a Margitsziget! Itt ugyanis egész nyáron programok kavalkádja vár a Holdudvarban. Az egykori Casino épülete és a hozzá tartozó tágas kert Budapest egyik legnépszerűbb kulturális központja és közösségi találkahelye.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Holdudvar Piedesztál

A monumentális köztéri művészetnek is bemutatkozási lehetőséget biztosít a Holdudvar Piedesztál. Három-három hét erejéig a kortárs magyar szobrászat egy kiemelkedő alkotását emeli piedesztálra. Mindez a fiatal alkotókra összpontosít, teret adva ezzel annak, hogy a művész megmutathassa magát, a néző, vagyis te, pedig közelebb kerülj a mai művészethez.

Olvasóliget

Kényelmes babzsákfotelekben, nyugágyakban élvezheted a több mint 23 könyv- és lapkiadó által felajánlott könyvek, magazinok nyújtotta közösségi kultúrélményt.
Július 25-én, szombaton 17.30-tól Závada Pál felolvasása
Augusztus 1-én 17.30-tól Háy János olvas fel saját műveiből
Augusztus 22-én Tóth Krsztina felolvasását hallgathatod meg

MoziKedd

A MoziKedd vetítésein látható filmeket egyszeri alkalommal, premier előtt láthatja a budapesti közönség a Holdudvarban. A filmek francia nyelven angol felirattal láthatók. A vetítések előtt a Budapest Funzine programmagazin nyereményeket sorsol ki a résztvevők között. Rossz idő esetén a vetítések a Holdudvar fedett részére költöznek be.
Augusztus 4., 21.15: Le code a change (Change of Plans)

Funzine-Odeon Filmklub

Minden második szerdán a Funzine-Odeon Filmklub kínálatában utazás témájú filmeket vetítenek eredeti nyelven, magyar felirattal. Mint mindig, a filmeken kívül most is welcome drinkkel és ajándékokkal várnak. A rossz idő sem lehet akadály, ha esik, bent vetítik le a filmeket.
Augusztus 5., 20.45: Párizs, szeretlek! (r.: több rendező, 2006, 120 perc)
Augusztus 19., 20.45: Rockhajó (r.: Richard Curtis, 2009, 130 perc)
August 26., 21.00: Két nap Párizsban (r.: Julie Delpy, 2007, 96 perc)

Rieger Attila Trió, Mitrio-Jazz

Egész nyáron, minden péntek este 20 órától a Rieger Attila jazz trió, szombat esténként pedig a Mitrio-Jazz zenéjét hallgathatják a Holdudvarba betérők.

Salsa

Vasárnap esténként 21 órától salsa-táncosok veszik birtokba a Holdudvar tánctermét, s változatos stílusokban táncolnak – és táncot oktatnak – azokra a zenékre, amelyeket például a Dirty Dancing vagy a Buena Vista Social Club című filmekből ismerhetünk. Ha érdekelnek ezek a stílusok, táncok, zenék, érdemes benézni a Holdudvarba zenét hallgatni, táncolni, vagy csak nézni a táncosokat.
 

Címkék: holdudvarban kultúrdömping

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend