2009.07.28.@ 15.07

Éjszakai kalandozás a Zselicben

Ha érdekel hazánkban egy olyan terület, ahol éjszaka a fényszennyezés hatásaitól mentesen kémlelheted a ragyogó csillagokat, akkor látogass el a Csillagos Égbolt Parkba! Vidd a párodat is az esti túrára, és romantikázzatok az égbolt alatt!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A lakott területektől és azok közeléből a csillagos égbolt legtöbb látványossága eltűnt napjainkra a fényszennyezés miatt. Egyre kevesebb hely található a Földön és Magyarországon is, ahol a sötét éjszakai égbolt természetes állapotában megmaradt – ezek egyike a Zselic. Hogy ez a kedvező állapot hosszabb távon is fenntartható maradjon, a Zselici Tájvédelmi Körzet területén – Európában elsőként – csillagoségbolt-parkot alakít ki a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Csillagászati Egyesület. Folyamatosan ellenőrzik az éjszakai égbolt minőségét, ami a kontinensünkön elérhető legjobb, ezüst minősítést kapta. A park területéről felhőmentes, holdtalan éjszakákon szabad szemmel is több ezer csillag látható. Derült nyári éjjeleken a Tejút derengése jelent meghatározó látványt.

Helyszín, időpont: Zselic, Hotel Kardosfa, 20 óra (megközelítés a 67-es úton Bőszénfától északra található elágazás után kb. 8 km)

Túra hossza, időtartama: 5 km, 3 óra
Részvételi díj: 350 Ft/fő
Utazás: Egyénileg

Hasznos: Az esti programon jó szolgálatot tesz egy zseblámpa/fejlámpa. Fontos az időjárásnak megfelelő túrafelszerelés megválasztása, a kullancsok elleni védelem.

Jelentkezés, információ:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
Telefon: 30/377-3388, 30/405-4571
E-mail: wodtke@ddnp.kvvm.hu, komlos@ddnp.kvvm.hu
Web: www.ddnp.hu

Fotó: profimedia.hu

Címkék: éjszakai kalandozás zselicben

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend