2009.08.05.@ 15.08

Katlan Tánchét a SÍNben!

A SÍN Kulturális Központ megnyitó sorozatának részeként 2009. augusztus 10. és 14. között kerül megrendezésre a nemzetközi Katlan Tánchét minden tánc iránt érdeklődőnek.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A projekt célja a táncot, mint természetes mozgásformát, az öröm és a szabadság megélésének egy formáját minél több emberhez közel hozni. Olyan izgalmas külföldi és hazai tehetségeket hívtak meg, akik Magyarországon még nem jártak, illetve csak ritka és kiemelt alkalmakkor tanítanak. A kurzusra mindenkit várnak, aki már táncolt vagy még sosem adódott alkalma, aki szeretné kipróbálni és nyitott minden újdonságra, amatőröket és táncosokat egyaránt.

A Katlan és a SIN közös szervezésű Tánchetének vendége lesz a Franciaországban élő Lamine Keita, aki Budapesten először tart guineai Afro tànc órákat az ősi rítusok és ritmusok jegyében. Szintén csemegének számít a spanyol Sebastien Vela Lopez és Yvonette Vela Lopez párosa, akik eredeti és vérpezsdítő, gesztusnyelvre építő Hip hop-ot tartanak a kurzusra érkezőknek.

A hazai mesterek közül Farkas Zoltán Batyu tart egy igazán egyedi és magával ragadó, táncházi mulatságnak is beillő Néptánc workshopot. A Tánchét résztvevői újabb érdekességen – Táncos önismereti tréningen – a Jarovinszkij Vera vezette belső utazáson is részt vehetnek.

A programban helyet kap még a test és lélek harmóniájának megteremtésére törekvő Hatha jóga Bálint Zitával, a zene és a mozgás dinamizmusára épülő, a tánc természetességét hangsúlyozó Kortárstánc óra Jantner Emese vezetésével, és egy kisebb táncelőadás létrehozása Műhelymunka keretében Juhos István Puttoval, a világot megjárt, sokoldalú koreográfussal.

Helyszín: SÍN Kulturális Központ XIII. Budapest, Gyutacs utca 10-18.

Részletes program és információ: 06 30 473 9413, 06 70 419 2831,
www.katlancsoport.hu, katlan.csoport@gmail.com

Címkék: katlan sínben! tánchét

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend