2009.08.07.@ 15.08

Body Moving – táncra fel augusztusban és szeptemberben!

Ki ne emlékezne a Beastie Boys dalára, melyben a fiúk egyvégtében nyomják: Body moving, Body Moving! Ez a folyamatosan skandálható szöveg, ez a lábakat megmozdító zene, ez a csípőket mozgásba hozó szám adta az ötletet, hogy táncra hívják a főváros lakosságát!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Body Moving programsorozatot idén – hagyományteremtő szándékkal – első alkalommal szervezik meg. A program egyrészt a Gödör Klub zöld parkjában megrendezésre kerülő ingyenes táncórákból – Tánc Mindenkinek – áll, valamint meglepetésszerű, váratlan utcai tánc produkciókból – Tánckommandó – Budapest különböző közterein. A két lépcsőből álló programsorozattal szeretnék az emberekkel megismertetni és megszerettetni a kortárs táncot, mint mozgásformát és mint művészi kifejezést.

A Tánc mindenkinek helyszíne a Gödör Klub füves parkja, ahol bárki és bármikor bekapcsolódhat az ingyenes táncórákba! Itt augusztusban négy alkalommal, szombatonként (augusztus 8., 15., 22. és 29.) 17 és 21 óra között az érdeklődők egyórás váltásban négy különböző táncórán vehetnek részt. A kedvcsináló, „bevezető“ órák a kortárs tánc sokféleségét, színességét tükrözik és azt, hogy a legkülönbözőbb – akár populárisabb – irányzatok (hip-hop, funky, jazz) elemeit is képes magába olvasztani.

A Tánckommandó – szeptember 3. és 6. között (csütörtöktől vasárnapig) négy napon át zajlik a város különböző pontjain: köztereken, belvárosi kávézókban, kerthelyiségekben, forgalmi csomópontokon. Ezekkel a meglepetés táncakciókkal, ezekkel az óráról órára ismétlődő öt-tíz perces tánc-performanszokkal szeretnénk felhívni az emberek figyelmét a táncra, és megmutatni annak játékos oldalát, emberközeliségét, amint beolvad, de egyúttal „zavart kelt“ a város mindennapos forgatagában.

A helyszínekkel és időpontokkal kapcsolatosan bővebb információ:
http://bodymoving.freeblog.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend