2009.08.12.@ 15.08

5 tuti program a 2009-es Szigeten

Elérkeztünk a nyár legnagyobb fesztiváljához, vagyis újra dübörög a K-híd, amin keresztül bejuthatsz a Szigetre. Bár ebben az évben komoly aggályok voltak afelől, hogy meg kell-e rendezni, mert bizony sokan attól tartanak, hogy az új influenza ott fogja első áldozatait szedni, a gépezet mégsem állt le. Szokás szerint felkészülve minden eshetőségre, augusztus 12. és 16. közt várja látogatóit az óbudai Hajógyári Sziget. Íme, minden napra egy program a sok közül, amin szinte kötelező a részvétel egy Cosmo-lánynak!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

1.nap – Augusztus 12. (szerda): Lily Allen (Nagyszínpad)

Van egy fiatal lány, aki megjelenésével teljesen felforgatta a popszakmát, és minden éppen aktuális, trendi énekesnőt a háta mögé utasított. Már igen fiatalon megmutatkozott a tehetsége, amikor egy Oasis dalt úgy adott elő, hogy azzal mindenkit levett a lábáról. Jó hangja és stílusa van, és csak úgy ontja magából a slágereket. Csak néhány cím, hogy be tudd azonosítani: Little Things, Alfie, Smile, The Fear. Kész csoda, hogy nálunk fel tud lépni, ugyanis tele van már régen a koncertnaptára, és persze két zenélés között sem üldögél a babérjain: műsort vezet, producerkedik, és jótékonysági ügyekben is tevékenykedik. És persze igazi nőként nem maradhat ki a repertoárjából a ruhatervezés sem, vagyis a Lily Loves kollekció.

2.nap – Augusztus 13. (csütörtök): Orquesta Buena Vista Social Club (Világzenei Nagyszínpad) / Fatboy Slim (Nagyszínpad)

Ha a név nem is ismerős, amint meglátod őket, biztosan felismered, hogy kikről van szó: az a sok kedves idős ember, akik a színpadon igazi hamisítatlan kubai zenét szolgáltatnak. 15 éve zenél a társaság, akik ez idő alatt több mint ötmillió példányt adtak el lemezeikből, Grammy-díjat nyertek, és még film is készült róluk. Sajnos a tagok közt folyamatos átszerveződések vannak, hiszen egyre többen hunynak el közülük, de a többiek töretlenül haladnak előre. Ha egy igazi táncolható ritmusra vágysz, akkor mindenképpen keresd fel a Világzenei Nagyszínpadot, ahol biztos lehetsz benne, hogy rövid időn belül a fél társaság táncra perdül.

Ha jobban szereted az elektronikus zenét, akkor a Nagyszínpadon a helyed, ahol Fatboy Slim szolgáltatja majd a talpalávalót. Ugyanis idén augusztusban a Hajógyári-sziget közönsége is megtapasztalhatja, milyen, amikor a 250 ezres közönséggel is könnyedén elbánó Norman Cook leghíresebb produkciója bemelegszik a frenetikus nyári fesztiválhangulatba. Fatboy Slim olyan slágereket tudhat maga mögött, mint a The Rockefeller Skank, a Right Here Right Now, a Weapon Of Chioce vagy a The Joker.

3.nap – Augusztus 14. (péntek): La Fura dels Baus (Nagy Utcaszínház)

Persze idén sem csak koncerteken lehet nagy élményekben részetek, hiszen például az év egyik legnagyobb dobásának ígérkezik a világhírű La Fura dels Baus társulat látványszínházi előadása. A The Beat in the Dark című monumentális show-jukkal érkeznek hazánkba. A harminc éve fennálló társulat egy sajátos megközelítési módot, nyelvezetet alakított ki, melyben akrobatikus, drámai és cirkuszi elemek is helyet kapnak. Mindenhova új műsorral készülnek, és sose engedik el a néző kezét, őt is bevonják az egész játékba: nálunk a zárójelenetben 60 magyar önkéntest emelnek a magasba. A fesztivál minden napján 23 órakor látható az előadás a domb oldalában.

4.nap – Augusztus 15. (szombat): Ability Park

Három napos intenzív bulizás után igazán mókás kipróbálni az Ability Parkot. Itt ugyanis azt próbálhatod ki, hogy milyen például egy vak embernek e-mailt írni, vagy hogyan tudsz egy kerekesszékkel különböző padkákon, szűk helyeken átjutni. Magyarul megtapasztalhatja mindenki, hogy milyen a „más” emberek élete, miért van szükségük segítségre. Szakemberek vezetnek végig a pályán, de nagy valószínűséggel még így is nehezen fogod megtalálni, hogy merre van az előre. Különböző speciális sportokban, és játékokban is részt vehetsz, vagy éppen kipróbálhatod, hogy milyen felépíteni egy várat, ha csak bizonyos instrukciókat kapsz hozzá kívülről.

5.nap – Augusztus 16. (vasárnap): Pécs 2010

Ha már unod a nagy zajt, és ahhoz sincs kedved, hogy a fejedet rázd egy koncerten, akkor keresd fel a Pécs 2010 infosátrát, ahol a 2010-es év Európa Kulturális Fővárosa lát vendégül. Itt aztán kényelmes nyugágyakban olvasgathatsz, hordót festhetsz, vagy a közeli Varázskertben hallgathatsz igényes pécsi zenét. Ugyanitt részt vehetsz este egy Óriásbáb-felvonuláson, amit a rendezvény első napjaiban a szigetlakók közösen készíthetnek el. Mindemellett megismerheted a helyszínen Pécs városának művészeit, kulturális értékeit.

További információ: www.sziget.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend