2009.08.19.@ 15.08

HÍR-es Íznapok a Vajdahunyadvárban

Különleges történeti íz-utazás és színes műsorok várnak augusztus utolsó hétvégéjén (2009. augusztus 29-30.) a városligeti Vajdahunyadvárban, az immár második alkalommal, hagyományteremtő céllal megrendezésre kerülő HÍR-es Íznapok látogatóira!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Egy nemzet jövőjét saját hagyományainak ismerete, tisztelete és ápolása is meghatározza. E gondolat jegyében a HÍR-es Íznapokon az olyan különleges, kifejezetten regionális, hagyományosan magyar termékek kapnak főszerepet, mint a különféle ízesítéssel készített kenyérlángos, kürcsi őskalács, rétes, mézeskalácsok, kecskesajtok, gomolyák, csigatészta, lebbencs- és száraztészták, különféle mézfajták, aszalványok, valamint friss gyümölcsök és zöldségek, ízes magyar pálinkák, régi magyar sörök, ürmös borok és gyümölcsitalok.

Ezen a színes és vidám hétvégén, a Városligetben mindezen termék megkóstolható, sőt egyes specialitások készítése a helyszínen meg is tekinthető. A minőség jegyében a HÍR gyűjteményben szereplő élelmiszerek mellett helyet biztosítanak a szervezők a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet viselő termékeknek is.

A rendezvényt a városligeti Vajdahunyadvár reneszánsz udvarán, a Jáki kápolna és kolostori kerengő melletti területen láthatják, kereshetik fel az érdeklődő ínyencek. A múzeum oldalában felállított színpadon olyan látványos, az esemény jellegéhez igazodó produkciókkal várják az érdeklődőket, mint népzene és néptánc, koncert és különféle HÍR-es vetélkedők.

Igazi családi programhoz illően a szervezők a kicsikről sem feledkeztek meg. A gyermekek számára vásári bábjáték, mesemondás, játszóház, arcfestés, ugróvár és kézműves foglakozások gondoskodnak a tartalmas hétvégi kikapcsolódásról. A múzeum főbejáratával szemben felállított pavilonban hagyományos magyar ételeket kóstolhat a közönség.

A rendezvény nyitva tartása: szombat: 10-20 óráig, vasárnap: 10-18 óráig

A múzeum nyitva tartása: szombat-vasárnap: 10-17 óráig

Belépőjegy árak: általános: 400 Ft, kombinált (a múzeumba való belépésre is jogosít): 600 Ft, 14 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes!

További információ: www.mezogazdasagimuzeum.hu és www.amc.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend