2009.08.28.@ 15.08

Éljen a természet: organikus építészet!

Mi az az organikus építészet? Hogyan tehetünk a mindennapokban az élhetőbb környezetért? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatsz választ, ha szeptember 13-ig ellátogatsz az Iparművészeti Múzeumba.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Különleges kiállítást tekinthetsz meg Budapesten, az Iparművészeti Múzeumban: a tárlat a magyar organikus építészetet mutatja be. Ezt nehéz lenne „stílusnak” nevezni, sokkal inkább egyfajta építészeti filozófiáról van itt szó.

Az irányzat célja nem más, mint az ember természetéhez illeszkedő, lakható, élhető házakat alkotni. Ez változatos formákban jelenik meg: egyesek számára az organikusság azt jelenti, hogy tisztán természetes, szerves alapanyagokkal építkeznek, mások az archaikus építészet jegyeit szeretnék felújítani, míg más építészek a természet formáit alapul véve tervezik épületeiket.

A hetvenes-nyolcvanas években itthon nagy hatású organikus építészeti irányzat bontakozott ki. Az irányzat társadalmi súlya és elismertsége a ’90-es évekig nőtt, ám ezután fokozatosan háttérbe szorult.
 
A körülöttünk szaporodó társadalmi, gazdasági és környezeti problémák megoldásához azonban ideje felismernünk többek közt a környezettudatos szemlélet fontosságát – erre hívja fel figyelmünket a magyar organikus építészetet bemutató kiállítás.

További információ az Iparművészeti Múzeum honlapján: www.imm.hu

Címkék: éljen építészet! organikus természet

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend