2009.08.31.@ 14.08

Krízishelyzetben – A válság mint esély

A Mesterkurzus sorozat legújabb kötete egy igencsak aktuális témát boncolgat: a válságot, mint esélyt veszi górcső alá. Olyan szerzők előadásait találhatod a hasznos kis kötetben, mint Mérő László, vagy Popper Péter.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

 

Hajduska Marianna, Lukács Béla, Mérő László, dr. Popper Péter: Krízishelyzetben – A válság mint esély (Jaffa Kiadó)
 
A modern korban a technika ugrásszerű fejlődése a kontroll illúzióját is megteremtette a civilizált ember számára. A fejlett eszközök, az információk és a lehetőségek tengerében úgy tűnhet, magabiztosan uraljuk, irányítjuk életünket – egészen az első komolyabb krízishelyzetig, ami "kifordítja sarkaiból a világot".
Ezekben az átmeneti, de annál ijesztőbb és fájdalmasabb periódusokban a mindennapok addigi rendje felborul, a megszokott és biztonságosnak hitt keretek leomlanak. Ilyenkor még a legerősebb, legöntudatosabb emberen is eluralkodik a tehetetlenség és a kiszolgáltatottság érzése. A valódi válság mindig új időszámítást nyit az egyéni történelemben: utána már sohasem lesz pontosan úgy, ahogy előtte volt.
Ez a folyamat azonban nem csak tragédiát hozhat, hiszen a megoldott krízisek hatására jönnek létre a legnagyobb és legelőnyösebb változások. A krízis – esély azok számára, akik kreatív eszközökkel tudnak élni a megújulás érdekében. Még a legszörnyűbb helyzet is orvosolható valamiképpen, ehhez pedig minden segítséget igénybe kell venni.
E kötet tanulmányai is ezt a célt kívánják szolgálni, az élet legkülönbözőbb területeiről vett példákon keresztül szemléltetve a megoldás lehetőségeit.
 

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend