2009.09.01.@ 12.09
A legjobb tonhalas ételek
A tonhal olyan remek alapanyag, amely egészséges, finom és még csak nem is hizlal. Ha a nyári dőzsölés után szeretnél könnyebb ételeket enni, hogy jobb formában legyél, válogass a legjobb tonhalas finomságok közül!
Central Médiacsoport Zrt.

Oszd meg a cikket
Tonhalas bruschetta
Hozzávalók:
paradicsom (hámozva, kimagozva)
mozzarella
tonhalkonzerv
paradicsom (hámozva, kimagozva)
mozzarella
tonhalkonzerv
balzsamecet
friss bazsalikom
só
bors
olívaolaj
pirított kenyér
friss bazsalikom
só
bors
olívaolaj
pirított kenyér
Egy adaghoz egy nagy, hámozott, kimagozott paradicsomot és egy fél mozzarella golyót vágj fel apró kockákra. Keverd össze balzsamecettel, aprított bazsalikommal és egy kis konzerv tonhallal, amit előzőleg lecsepegtettél és villával összetörtél. Ezután sózd, borsozd. Adagold a még forró, pirított kenyérszeletekre, tálalás előtt pedig locsold meg olívaolajjal!
Kukoricás tonhalsaláta
Hozzávalók:
2 dl natúr joghurt
kis doboz kukoricakonzerv
kis tonhalkonzerv
só
oregánó
pirított kenyér vagy kétszersült
Az olajtól lecsepegtetett tonhalat nyomkodd össze villával, add hozzá a kukoricát és a joghurtot és alaposan keverd össze. Sózd meg és szórd meg egy csipet oregánóval, majd ismét keverd össze. Pirítóssal remek vacsora, de kétszersülttel is eheted, így még diétás is a saláta.
Újhagymás tonhalkrém
Hozzávalók:
1 nagy tonhalkonzerv
3 evőkanál vaj
1-2 szál újhagyma
só
bors
citrom
A lecsepegtetett, villával összetört tonhalat jó alaposan keverd ki a vajjal, hogy egyenletes, sima masszát kapj. Vágd fel az újhagymát nagyon apróra és keverd a krémhez. (Újhagyma helyett használhatsz metélőhagymát is, szintén apróra felszeletelve!) Ízesítsd sóval, borssal és facsarj hozzá a citrom levéből pár cseppet. Ezután, a jól átkevert krémet tedd a hűtőbe 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek. Szuper előétel!
Tonhalas spagetti
Hozzávalók:
spagetti tészta
1 konzerv hámozott paradicsom
1 tonhalkonzerv
friss bazsalikom
só
bors
2-3 gerezd fokhagyma
fél fej lilahagyma
olívaolaj
A tésztát tedd fel főni sós vízben, ha kész, szűrd le és tedd félre. Közben az apróra vágott lilahagymát fonnyaszd meg kevés olívaolajon, ha félig kész, add hozzá a zúzott fokhagymát. Keverd hozzá a tonhalat és forgasd át egy kicsit, épphogy megpiruljon. Ekkor tedd bele a paradicsomot és nyomkodd kissé szét. Sózd, borsozd, majd forgasd bele a kifőtt spagetti tésztát. Tálaláskor hintsd meg a tészta tetejét durvára vágott, friss bazsalikomlevelekkel.
Fotó: profimedia.hu
Kapcsolódó cikkek:
A leggyorsabb mennyei tésztareceptek
Könnyű és finom, sós palacsintareceptek
Frutti di Mare – avagy a legjobb tenger gyümölcsei receptek
Minden, ami gasztronómia!
Szólj hozzá
Még több weekend