2009.09.03.@ 15.09

InTimE a Gödörben!

Az idén megalakulásának 10. évfordulóját ünneplő Frenák Pál Társulat új és fiatal közönség felé nyit, amikor szeptember elején – kilépve a megszokott színházi környezetből – ezúttal szabadtéren, a Gödör Klub kortárstánc sorozatában, a Spicc Színpad évadnyitó előadásaként lép fel nagy sikerű InTime című darabjával.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A 2009-ben Lábán-díjra is nominált, idén utoljára látható produkció újabb lépcsőfoka a koreográfus belső alkotói logikát követő, konzekvensen építkező életművének. Frenák egyedi táncszínháza ugyanakkor megint új hangsúlyokkal, új színekkel is kísérletezik. Ha a 2007-es Instinct-ben inkább a magányos ösztönlét kapcsolatnélküliségével igyekezett szembenézni, úgy most az emberi kapcsolatok szövevényes voltába és összetettségébe enged bepillantást.

Magány, vágy, szerelem, testiség, erőszak, hatalom, kiszolgáltatottság, birtoklás, őszinteség, képmutatás… Frenák Pál – már-már kényszeresen – olyasmivel viaskodik, amelyekkel mindenki találkozik a maga életében, legfeljebb nem vívja meg olyan élet-halálra szóló elszántsággal, ahogy az InTimE táncosai teszik a színpadon. A női és a férfi, a magány és az együttlét, a fájdalom és öröm, személyesség és tárgyiasultság fölfokozott táncszínpadi lüktetése bizony arra kényszerít, hogy önmagunkra ismerjünk.
 
A darabnak nem dolga, hogy megoldásokat kínáljon: elég, ha olyan őszinteséggel tárja fel ezeknek az emberi viszonyoknak a rendszerét, hogy a néző ne tudja kivonni magát az előadás hatása alól.
 
Az InTimE–ot a múlt augusztusi Pannonhalmi Művészeti Fesztiválon láthatta legelőször a nagyközönség, akkor még munkabemutató formájában. A színpadon öt táncos, akik hol kívülről, a távolból, mozdulatlanul és idegenként szemlélik a többiek küzdelmét, hol maguk válnak a főszereplővé. Hogyan válhat és válhat-e egyáltalán valóságossá számukra a Másik? Maradhat-e mindörökre beteljesületlen az iránta való vágy? Frenák visszatérő kérdése, hogy a Másikkal és az önmagunkkal szembeni megalkuvás milyen mértékben szövi át az életünket: hogy mennyire hatja át az öncsalás és őszintétlenség a saját testünkhöz fűződő viszonyunkat is.
 
Koreográfus: Frenák Pál
Táncosok: Fekete Zoltán, Jantner Emese, Kolozsi Viktória, Lisa Kostur, Nelson Reguera, Czéh Balázs
Zene: Gilles Gauvin
Fény: Marton János
Hang: Hajas Attila
Jelmez: Szabó Gergely
Színpad: Molnár Péter
 
Frenák Pál Társulat: InTimE – performansz
Gödör Klub Terasz – Spicc Színpad Évadnyitó Előadás
2009. szeptember 3-4-5 (esőnap szeptember 6.) 21.00
Az előadásra a belépés ingyenes!
További információ: www.godorklub.hu, www.frenak.hu

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend