2009.09.07.@ 15.09

Design barangolás napnyugtától késő éjig

A nagysikerű májusi Stylewalker Night után szeptemberben egy újabb design kalandra invitálnak benneteket a belvárosi üzletek. Úgy tűnik, végre itthon is elindult egyfajta érdeklődés a magyar design termékek iránt, és egyre többen merészkednek az V. kerület kicsi, de annál hangulatosabb utcáiba, hogy betekintést nyerjenek a magyar divattervezők és iparművészek különleges világába.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Stylewalker Night elsődleges célja, hogy becsábítsa az embereket ezekbe a kis divat és design szentélyekbe, úgy, hogy közben valami pluszt is kapjanak. A második Stylewalker Night-on ismét lesz design túra a Uniquebudapest jóvoltából, valamint minden bolt 20% kedvezményt ad termékeiből, amit akár ki is használhattok még egy hétig öt pecsét összegyűjtésével. Természetesen az akció mellett izgalmas programokkal is készülnek az üzletek: divatbemutató, mini koncertek, dj szettek, csokiszökőkút, kiállítások és még sok meglepetés vár a divatrajongókra. Ennél nem is lehet jobb alkalom elmerülni a kézműves csokik, különleges anyagok és formák, egyéni ruhák és őrült kiegészítők világában.
 
És hogy buli nélkül se maradjatok, másnap nem mindennapi afterparty vár benneteket az Apa Galériában, ami egyfajta újjáélesztése ennek a kis művésztelepnek. A fényinstallációkért a Kiégő Izzók és a Lab Control felel, a zenét Dj Mangua nyomja, a kellemes pihenésről pedig a Medence Csoport gondoskodik újrahasznosított bútoraival.
 
Mindkét rendezvény ingyenesen látogatható!
 
A Stylewalker Night szórólapokat se felejtsétek el, hiszen az egy hétig tartó kedvezményért azokra gyűjthetitek a pecséteket! A flyerek a résztvevő boltok listájával, térképpel és a részletes programmal augusztus végétől már megtalálhatóak Budapest design boltjaiban, art mozijaiban, klubjaiban és még számos helyen.
 
A boltok listáját a www.designdistrict.hu oldalon is megtaláljátok.  
 
A Stylewalker Night és a Divatlap.hujátékán, ami szeptember 12-ig tart, megnyerhetitek a Stylewalker Nighton résztvevő üzletek által összeállított négy design ajándékcsomag egyikét. A részletekért kattintsatok a www.divatlap.hu-ra!
 
Üzletek és programok:
Fregoli: Szerencsesütik Detti&Ipektől (Bástya u. 12.)
Eclectic: Tombola értékes nyereményekkel (Irányi u. 20.)
Insitu Design Shop: Vetítés Budapest legszebb udvarán (Múzeum krt 7. patio)
Lollipop: cukorka stand a Sugar! design cukitól (Váci u. 45.)
Innoshop: design játék, dj, bor és pogácsa (Kecskeméti u. 8.)
Retrock: meztelen nők a kirakatban (Ferenczy u. 28.)
Retrock De Luxe: Keresztes Zsófia kiállítása (Henszlmann Imre u. 1.)
Pazicski Showroom: kiállítás:Hevesi Nóra/ avantgarde csecsebecsék (Henszlmann Imre u. 3.)
Kamchatka: Sallai Géza szobrai (Nyári Pál u. 7.)
Showroom Szidonia Szep: díjnyertes ékszerek Gera Noémitől
Eventuell: 20:00 – 20:30 „Jazzduó“, Ávéd János és Földi Gergely (Nyári Pál u. 7.)
Mono Fashion: divatbemutató 20:30 és 22:30 kezdettel, dj szett: Locca (tilos), perzsgő és egyéb nyalánkságok (Kossuth Lajos u. 20.)
V50: „Mindig más vagyok.“ (Váci u. 50.)
Magma: textil kiállítás (Petőfi Sándor u. 11.)
Catwalk: dj szett és buli a kirakatban (Galamb u. 7.)
Forma: egész estés nézelődős dj szett (Ferenciek tere 4.)
Cadeau: csokiszökőkút csokizuhatagába mártogathatsz gyümölcsöket ( Veres Pálné u. 8.)
 
Stylewalker Night
Időpont: 2009. szeptember 10. csütörtök 19-24 h
              Arfter Party szeptember 11. Apa Galéria
Helyszín: V. kerület
 
Deluxe és Kult túra a Budapestunique szervezésében

A régi időkben akárcsak napjainkban – különböző társadalmi rétegeknek különböző viseletük volt, a különbség, hogy amíg ma a pénztárcánk húz határokat, régen a viseletet nagyon szigorúan szabályozták. Míg parasztok egyszerű szürke posztóruhát hordhattak, addig a gazdagok díszes, színes ruhákban járhattak kényük-kedvükre. 1698-ból származik az az érdekes bírósági eset miszerint a kecskeméti tanács megbüntetett egy fejősjuhászt, amiért túl cifra ködmönt viselt. Megbotozták és vissza kellett fizetnie az árkülönbözetet a szűcsnek, aki készítette a ködmönt. A szűcsöt viszont bezárták!
 
Ilyen és ehhez hasonló történeteket ismerhetnek meg a Uniquebudapest Deluxe és Kult túráin résztvevők. Bepillantást nyerhetnek az elmúlt ezer év foglalkozásaiba, hogyan és miként alakultak, változtak az öltözködési szokások – mit szabadott és mit nem. És megismerhetik velünk ezen szakmák mai képviselőit, hogyan és merre alakul ma ez a világ és miért is forgalmazzák ma is Amerikában a magyar tervezők magyar termékeit.
 
Túrák időpontja: 2009. szeptember 10., 19.30 órakor
Találkozás: Ferenciek tere, Coffee Heaven előtt

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend